Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30X Factor

Vești proaste pentru români. Majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor, amânate din nou din cauza lipsei de fonduri

Pandemia de coronavirus se va resimți drastic în România, în perioada următoare, iar majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor, care erau programate pentru a doua parte a anului, vor fi amânate. 

Vești proaste pentru români. Majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor, amânate din nou din cauza lipsei de fonduri

Potrivit Adevărul, creșterea pensiilor cu 40 la sută, care trebuia să aibă loc în luna septembrie, este acum imposibilă având în vedere deficitul bugetar cu care se confruntă România.

Premierul țării, Ludovic Orban, insistă, însă, ca pensiile să fie majorate cu 15 la sută, totul pentru că urmează alegeri electorale la finalul anului. Deși în acest moment nu sunt bani în bugetul de stat, Ludovic Orban mizează pe revenirea economiei până în toamnă şi pe faptul că România nu mai trebuie să se încadreze în ţinta de deficit de 3%, o decizie aprobată la nivel european. Totuşi, specialiştii în finanţe ai partidului susţin că bugetul va permite o indexare cu cel mult 10% a pensiilor, în scenariul cel mai optimist

Alocațiile și pensiile vor veni mai devreme luna aceasta

De asemenea, dublarea alocațiilor copiilor, care era programată pentru data de 1 iulie, nu va avea loc din același motiv, și anume lipsă de fonduri. Potrivit legii care a fost promulgată de Klaus Iohannis, alocațiile copiilor sub doi ani ar fi ajuns la 600 de lei, iar cei de peste doi ani, până la 18 ani, ar fi încasat 300 de lei. Acest lucru nu se va întâmpla, însă, în perioada următoare, întrucât Guvernul Orban va amâna din nou intrarea în vigoare a legii, cu încă o jumătate de an, susţin sursele citate. Impactul bugetar al dublării alocaţiilor e de 6 miliarde de lei, bani de care Executivul nu dispune.

Președintele Klaus Iohannis urmează să prelungească starea de urgență

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să emită luni decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile, conform anunţului făcut în urmă cu o săptămână.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună, iar decretul va fi emis la începutul acestei săptămâni.

Ultima oră! Noi decese din cauza coronavirusului în România! Bilanțul a crescut la 314 de morți!

”Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a afirmat Iohannis, potrivit News.ro.

În 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a emis un prim decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile, această perioadă urmând să se încheie marţi.

Recomandari