Antena Căutare

Dupa AVAS, si CNVM trebuie sa-i despagubeasca pe deponentii FNI

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) raspunde solidar cu inculpatii per­soa­ne fizice pentru plata despagubirilor catre pagubitii in dosarul FNI, se arata in decizia finala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Hotararea este irevocabila si executorie, iar CNVM, alaturi de Nicolae Popa, Ioana Maria Vlas si alti inculpati in acest dosar, este obligata la plata despagubirilor corespun­za­toare sumelor initial investite si indexate cu rata de inflatie incepand din 24 mai 2011. Suma efectiva care trebuie platita nu este cu­nos­cuta cu exactitate, dar s-ar putea ridica la cateva zeci de milioane de euro, mai mare de­cat bugetul CNVM pe cativa ani.

Pe de alta parte, Judecatoria Ploiesti a decis ieri ca mama FNI, Ioana Maria Vlas (foto), fost administrator al SOV Invest, poate fi eliberata conditionat. Parchetul a formulat recurs.

Reprezentantii CNVM spun de altfel ca daca s-ar initia plata despagubirilor se va pune sub semnul intrebarii chiar conti­nuarea acti vitatii acesteia.

Bugetul CNVM pentru anul 2010 este de aproximativ 40 de milioane de lei. Daca s-ar initia plata despagubirilor, va fi pusa sub semnul in­trebarii chiar continuarea activitatii au­toritatii pietei de capital. In plus, nu au fost buge­tate pentru 2010 su­mele necesare", au declarat re­prezen­tantii CNVM.

Ofici­alii CNVM spun ca in aceste mo­mente nu cu­nosc nici nu­marul uni­ta­tilor de fond, nici valoarea in­vestita de fiecare pagubit si nici care dintre acesti in­vestitori au beneficiat, even­tual, de des­pagu­biri anterioare.

Tot articolul, in Financiarul

Studentii isi vand locurile din camin cu pana la 400 de euro... Asistenta de la maternitatea Giulesti ramane in arest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x