Antena Căutare

După BAC, fă alegeri inteligente! Topul facultăţilor cu cele mai bune perspective de angajare. Cele mai cerute studii în următorii cinci ani

După bacalaureat, absolvenții de liceu sunt puși în fața unei alegeri de care depinde, fără a exagera în vreun fel, viitorul lor. „Ce facultate să aleg?”, se întreabă cei mai mulți. E drept, unii se lasă ghidați de pasiune, alții de părinți, și nu puțini sunt cei care fac studii superioare doar să le facă.

După bacalaureat, absolvenții de liceu sunt puși în fața unei alegeri de care depinde, fără a exagera în vreun fel, viitorul lor. „Ce facultate să aleg?”, se întreabă cei mai mulți. E drept, unii se lasă ghidați de pasiune, alții de părinți, și nu puțini sunt cei care fac studii superioare doar să le facă.

În acest context, unul dintre liderii din România pe piaţa de externalizare a proceselor de HR, arată care este topul facultăţilor cu cele mai bune perspective de angajare. Potrivit acestuia, facultăţile cu profil de inginerie software sau de Limbi Străine sunt cele ai căror absolvenţi îşi găsesc cel mai repede un job bine plătit, imediat după finalizarea studiilor, având, totodată, şansa unei ascensiuni rapide în carieră.

Încă din primu an, salariu motivant

„Politehnica, Cibernetica, Limbile Străine şi chiar Medicina sunt acele facultăţi care garantează absolvenţilor că vor găsi foarte uşor un job odată cu terminarea studiilor sau chiar din perioada acestora. În plus, aceşti tineri sunt şi cel mai bine plătiţi, încă din primul an de activitate”, a declarat Raluca Peneş pentru Business Magazin.

Salariul unui absolvent al unei facultăţi cu profil IT poate începe de la 3.500-4.000 lei net. În ceea ce îi priveşte pe absolvenţii de Limbi Străine, cei care vor avea salarii foarte mari încă de la primul job vor fi cunoscătorii de limbi exotice. Astfel, comparativ cu vorbitorii de engleză, franceză sau italiană, ale căror salarii pot începe de la 2.000 lei net, vorbitorii de limbi străine exotice pot ajunge la un venit lunar de 4.000 lei net.

Care va fi pulsul de pe piața muncii în 2021?

Este greu de preconizat ce se va căuta în cinci ani, dar experții de HR pot anticipa câteva variante. Având în vedere evoluţia tehnologiei IT în România şi numărul din ce în ce mai mare de investitori străini care îşi deschid puncte de lucru pe plan local, domeniul ingineriei software va rămâne în topul joburilor oferite de către angajatori.
Alte domenii în care va fi nevoie de specialişti în următorii ani sunt contabilitatea, logistica, HR-ul.

Sărbătoare pentru credincioși! Ce sfânt sărbătoresc, astăzi, milioane de români... BACALAUREAT 2016. Asta înseamnă să fii copil de bani gata! La examen cu decapotabilă și fustă scurtă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x