Live acum
Prime Time 20:30X Factor

După caniculă vin ploile! Anunț de ultimă oră al meteorologilor!

Ultimele zile au fost caniculare, însă conform estimărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie la sfârșitul săptămânii temperaturile vor scădea și își vor face apariția ploile.

Ultimele zile au fost caniculare, însă conform estimărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie la sfârșitul săptămânii temperaturile vor scădea și își vor face apariția ploile.

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

În sudul şi în sud-estul ţării vremea se va menţine călduroasă, local caniculară după-amiaza, când indicele de confort termic, temperatură-umezeală (ITU), va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. În restul teritoriului valorile termice vor scădea şi se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi noaptea când vor fi averse însoţite de descărcări electrice, local în centru, în zonele montane şi submontane şi doar izolat în restul teritoriului. Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în est și în sud-est, pe parcursul zilei şi în vest, iar de scurtă durată și în celelalte regiuni, asociat averselor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 25 de grade în nordul Moldovei şi în Maramureş, până la 37 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 12 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza, când şi indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va putea depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre seară şi noaptea.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

ÎN ŢARĂ

Vremea se va răcori şi în regiunile sudice şi sud-estice, iar la nivelul întregii ţări se vor atinge valori termice în jurul mediilor multianuale specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în depresiuni și 33 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 10 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, dar temporar vor fi şi înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, local la munte, în sud-vest, centru și doar izolat în restul teritoriului. Punctiform se vor acumula cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în regiunile sud-estice, iar de scurtă durată şi în celelalte regiuni, asociat averselor.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări în cursul zilei, apoi va slăbi în intensitate.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice se vor situa ușor peste normele climatologice în majoritatea zonelor și se vor înregistra maxime cuprinse între 26 și 34 de grade și minime între 13 și 23 de grade, ușor mai mici în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte, dar și în regiunile centrale și sud-vestice.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică, în creștere față de ziua anterioară, de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice se vor situa ușor peste cele normale la această dată și vor caracteriza o vreme călduroasă în majoritatea zonelor, pe arii restrânse caniculară în sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 13 și 25 de grade, ușor mai mici în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona montană şi submontană, iar spre sfârșitul intervalului și în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Câmpia de Vest.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza. Temperatura aerului, în creștere față de intervalul anterior, va avea maxima de 34…35 de grade și minima de 19…20 de grade, mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 11.08.2016 ORA 09 – 14.08.2016 ORA 09

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general instabilă, la început în vestul, nordul și centrul țării, apoi și în restul teritoriului. Valorile termice vor scădea treptat, exceptând, în prima zi a intervalului, regiunile sudice și estice, unde local va fi caniculă.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi în scădere, exceptând prima zi a intervalului când vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare spre sfârșitul intervalului.

Recomandari