Antena Căutare

Durata concediului maternal va ramane de doi ani

Membrii coalitiei de guvernare au decis, duminica seara, mentinerea la doi ani a concediului de ingrijire a copilului. Cunatumul indemnizatiei va fi stabilit dupa sedinta de luni a coalitiei. Potrivit variantelor de lucru, indemnizatia de crestere a copilului ar putea fi plafonata la 1.000 sau 1.500 de lei.


"Consensul pentru durata de doi ani a concediului maternal si plafonul minimal de 600 de lei a fost unanim. In cazul plafonului maximal ramane ca maine dimineata Coalitia sa decida, pentru ca ministrul Muncii a venit cu calculele proprii, noi cu altele si urmeaza ca maine dimineata sa se mai verifice calculele, sa se mai analizeze si sa se ia o decizie",
au precizat sursele oficiale.

In sedinta de duminica a Coalitiei s-a discutat si despre "Taxa de solidaritate" pe averile mari ca fiind o posibilã sursa financiara pentru indemnizatia mamelor. Nu toti liderii Coalitiei au fost de acord cu aceasta propunere, argumentand ca Taxa de solidaritate este o propunere legislativa si nu un act normativ intrat in vigoare.

Coalitia de guvernare s-a intalnit duminica pentru a se pune de acord in privinta concediului maternal. Liderii UDMR si UNPR, dar si mai multi democrat liberali s-au opus propunerii de reducere a perioadei in care mamele pot sta acasa cu copii dupa nastere. Asta dupa ce Ministerul Muncii a propus reducerea perioadei de concediu maternal de la doi ani la un an.

Femeile care se intorc mai devreme la serviciu, mai exact incepand cu luna a saptea de concediu, ar putea primi un stimulent lunar de 500 de lei.

Peste 800.000 de romani isi serbeaza onomastica de Sfantul Nicolae... Elevii romani, din ce in ce mai slab pregatiti. Romania ocupa locul 49 din 65 de tari la testele Pisa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x