Antena Căutare

Durere imensă la înmormântarea lui Alexandru Darie! Imagini sfâșietoare! Foto

Durere imensă la înmormântarea lui Alexandru „Ducu” Darie, fiul regretatului Iurie Darie, duminică, la cimitirul Bellu din București. Mulți oameni s-au strâns în fața bisericii, pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre cei mai apreciați regizori români.

Durere imensă la înmormântarea lui Alexandru „Ducu” Darie, fiul regretatului Iurie Darie, duminică, la cimitirul Bellu din București. Numeroşi colegi, apropiaţi şi membri ai familiei artistului și-au luat rămas bun de la el.

Alexandru Darie a fost înmormântat cu onoruri militare. Un detaşament al Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" a prezentat onorul şi a executat trei salve cu cartuşe de manevră.

Mulți oameni s-au strâns în fața bisericii, pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre cei mai apreciați regizori români.

Slujba de înmormântare a fost oficiată la capela cimitirului de un obor de preoţi şi diaconi condus de preotul Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou.

Actorul Marian Râlea a deplâns, după ceremonie, pierderea unui „mare regizor", care „deţinea magia scenei".

„Am pierdut un mare regizor, un om extraordinar. El deţinea magia scenei ca să creeze oricând miracolul. Prea devreme, prea devreme! E o mare nenorocire. A ţinut Teatrul Bulandra 17 ani. Nu e o glumă. Păcat că din arta noastră sau din meseria noastră nu rămâne mai nimic. Dumnezeu să-l odihnească!", a declarat actorul, potrivit Agerpres.

Durere imensă la înmormântarea lui Alexandru Darie! Imagini sfâșietoare! Foto

Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Darie fusese depus vineri seară, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra din Bucureşti.

Oana Pellea, Andreea Esca, Emilia Popescu, Marian Râlea și mulți alți actori s-au aflat printre cei care au venit la Teatrul Bulandra, pentru a-i aduce regizorului un ultim omagiu. Holul Teatrului Bulandra, care duce spre Sala Liviu Ciulei, a fost pregătit cu ghivece cu flori și cu un banner cu imaginea marelui regizor Alexandru „Ducu” Darie.

Cei prezenți nu și-au putut stăpâni lacrimile, iar actrița Oana Pelea a fost surprinsă într-un moment cutremurător, aceasta fiind la un pas să se prăbușească de durere, potrivit libertatea.ro.

Președintele Klaus Iohannis a trimis o coroană din flori, în semn de apreciere șu recunoștință pentru unul dintre cei mai iubiți regizori. Alexandru Darie a fost diagnosticat în urmă cu trei ani cu ciroză hepatică, însă nu s-a aflat pe „nicio listă de transplant”, așa cum s-a vehiculat în presă.

Regizorul Alexandru Darie a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani, de ciroză, la Institutul Clinic „Fundeni".

Din anul 2002, Alexandru Darie a fost director al Teatrului „Bulandra" din Bucureşti, iar în perioada 2006 - 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa.

Alexandru Darie a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios" în grad de Ofiţer, conferit de preşedintele României, cu Ordinul „Steaua Solidarităţii Italiene" în grad de Cavaler şi cu gradul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordat la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa.

Echinocțiul de toamnă va avea loc luni, 23 septembrie! Cum te va afecta această zi... Teama cu care trăiește Gheorghe Dincă în fiecare secundă, în celula lui, dezvăluită de un fost şef al Serviciului Omorur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x