Antena Căutare

e-Cenzura la locul de munca!

Mai mult de jumatate din companii blocheaza accesul la retele sociale.

Cu cativa ani in urma, angajati de la companii din lumea larga se puteau considera norocosi daca li se aproba un "memo" privind accesul la servicii de tip messenger la serviciu. Prin procedee sI mai dificile au trecut, la un moment dat, cei care doreau sa deschida un link de YouTube.

Cerberii din top management au luat acum in vizor retele de socializare online de tipul Facebook sau Twitter sI au ordonat celor din departamentul IT sa blocheze accesul. Daca acest lucru se intampla in China, Venezuela, Iran, "lumea libera" reactioneaza cu manie proletara. Nu sI in cazul "e-cenzurii" la locul de munca.

Un recent studiu Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International a dezvaluit faptul ca accesul la retelele sociale este complet blocat in 53% dintre companii, in timp ce alte 19% restrictioneaza astfel de activitati prin diferite masuri.

Socializarea online a devenit a doua cea mai interzisa activitate in timpul serviciului, dupa cea de partajare de fisiere prin retelele peer-to-peer. Printre alte activitati interzise de companii se numara si online gaming-ul, accesarea de site-uri cu un continut neadecvat, streaming-ul video si serviciile de tip IM.

"Socializarea online este privita ca fiind consumatoare de timp, dar si ca sursa potentiala de atacuri informatice, deci o amenintare asupra informatiilor confidentiale din companie", a declarat Costin Raiu, Director al Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab. La acest studiu au participat peste 1300 de specialisti IT din 11 tari.

Ce-i drept, retelele sociale au devenit un canal major de raspandire a malware-ului.

Potrivit expertilor in securitate informatica de la BitDefender, 34,7% dintre aplicatiile malitioase de pe Facebook promit sa iti dezvaluie cine iti vizualizeaza profilul.

"Statisticile noastre arata ca fiecare val semnificativ de aplicatii ce promit posibilitatea spionarii prietenilor a adunat aproximativ 1 milion si jumatate de click-uri. Aceste cifre ne dau o explicatie posibila a faptului ca aceleasi scheme de atac ajung de multe ori sa fie clonate si folosite pentru alte retele sociale, precum Twitter", a precizat George Petre, BitDefender Threat Intelligence Team Leader.

Sursa: Jurnalul National

Cum vom evolua maine?... Politistii se camufleaza cu 25.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x