Antena Căutare

„E dureros să duci un om la groapă îmbrăcat în pijamale”. Mărturie dureroasă din zona roșie a României

Suceava a devenit zona roșie a României în privința pandemiei de coronavirus, iar mărturiile din spitalul groazei, cum a fost numit Spitalul Județean, sunt tot mai copleșitoare.

„E dureros să duci un om la groapă îmbrăcat în pijamale”. Mărturie dureroasă din zona roșie a României
Suceava, zona roșie a României | Pixabay.com

Un bărbat a povestit cum a aflat de moartea tatălui său, aflat în spital pentru dializă. După ore în care a sunat să ceară informații despre părintele său, a fost anunțat că acesta a murit.

A doua zi dimineață s-a dus la morgă. Trei ore a așteptat până i-a venit rândul. O identificare rapidă și hârtia de formolizare pe care scria „COVID Pozitiv”.

“E dureros să duci un om la groapă îmbrăcat în pijamale... el fiind într-un sac. Se deschide sacul, l-ai recunoscut, se închide sacul. Se sigilează sicriul, se pune și o folie de plastic. De la morgă, se merge direct la cimitir, cu firma de pompe funebre. Înmormântarea este maxim cu 8 oameni. Au fost trei preoți, cu care tata era prieten, și cinci membri din familie. Totul pe repede înainte. Într-o oră, cu tot cu transport, tatăl meu a fost înmormântat”, a povestit bărbatul pentru Monitorul de Suceava.

„Întrebarea mea este următoarea: eu, familia mea, mama mea, am stat toți în preajma tatălui. Pe mama nu pot să o las singură, am luat-o la mine. În doi ani și-a îngropat mama, fratele și sora mai mare. Nimeni de la Direcția de Sănătate Publică nu a sunat să întrebe: măi oameni buni, ce-i cu voi? Ați avut un deces în familie, uite trebuie să vă carantinați să vă izolați... sau să ne programeze la o testare. Am încercat să sun eu: telefonul veșnic ocupat”, mai spune bărbatul.

Bărbat cu simptome de Covid-19, fugit pe geamul spitalului, în Cluj... Declarația pe proprie răspundere este necesară chiar dacă mergem până la chioşcul din colţul străzii? Greșeala banală pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x