Antena Căutare

E jale în manuale! Aceasta este cartea care îți poate prosti copilul instantaneu. Părinții din România sunt revoltați!

Cei de la Hotnews continuă investigațiile referitoare la manualele unice de clasa a șasea, iar cea mai nouă creație luată în vizor este manualul de biologie. Respectivul volum conține niște greșeli de care ți se ridică părul pe mână.

În urmă cu câteva săptămâni, redactorii Hotnews au descoperit o serie de greșeli în manualul unic de geografie. La momentul respectiv, deși situația era una foarte gravă și se tipăriseră eronat 1,4 milioane de manuale, puteam considera cartea o excepție. Din păcate, acest nou raport referitor la manualul de biologie ne arată faptul că Editura Didactică și Pedagocică va atinge performanța de oferi cele mai multe informații greșite copiilor de clasa a șasea. Unele dintre probleme sunt atât de evidente, încât s-ar putea chiar și un copil de 12 ani să le identifice.

Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor de-a VI-asistemul de organe al omului. Vasele de sânge au când 160.000, când 96 000 de kilometri. Apare o confuzie între mucegai și paraziți, plus concepte ca “orific” sau lob “interior” al plămânului. La această oră, disciplina cu pricina are două manuale acreditate, cu antetul Ministerului Educației, iar unul dintre ele este îngrijorător până și din punct de vedere gramatical. Întrebări precum ”Cine și cum se produce urina?” sunt mult mai dese decât te-ai aștepta.

În premieră, elevii de clasa a VI-a vor învăța peste o săptămână de pe manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Instituția a modificat procedura de realizare a manualelor școlare și nu le mai cumpără prin licitație publică, ci le editează la Editura Didactică și Pedagogică din subordinea sa. Greșelile de mai jos au fost sesizate publicației online de către profesori de biologie editori și profesori universitari.

Dacă vrei să te convingi și tu de gravitatea situației, manualul este disponibil online pentru download gratuit. Dintre cele două manuale gratuite de biologie pentru clasa a șasea cumpărate de către Ministerul Educației, profesorii sunt obligați să aleagă unul.

Anunț înainte cu câteva zile de începerea școlilor din România: „Au explodat. Nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva”... Sute de elevi nu vor începe școala pe 10 septembrie: „Vom amâna începutul cursurilor”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x