Antena Căutare

E oficial! Autoritățile anunță că prețul gigacaloriei nu se scumpește în această iarnă

Primăria Municipiului București infirmă datele publicate în presă conform cărora o eventuală majorare a prețului de producție a Gigacaloriei se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie.

Primăria Municipiului București infirmă datele publicate în presă conform cărora o eventuală majorare a prețului de producție a Gigacaloriei se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie.

„Ca urmare a materialelor de presă care anunță, în mod eronat, o apropiată majorare a facturilor populației la încălzire, ca urmare a unei viitoare creșteri de preț a Gigacaloriei, facem următoarea precizare: Bucureștenii nu vor plăti majorări de preț la Gigacalorie", este anunțul făcut de autorități, după ce s-a zvonit că facturile la căldura vor crește cu 10% în această iarnă.

Compania ELCEN, cea care încălzește apa în termocentrale, a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei o majorare a prețului de producție cu acest procent. ELCEN a explicat acest lucru prin recenta creștere a prețului gazelor. Decizia finală, însă, a creșterii prețului către utilizatorul final, aparține Primăriei Capitalei, care susține că prețurile pentru consumatori vor rămâne aceleași ca iarna precedentă.

"Prețul Gigacaloriei pentru cetățenii bucureșteni, consumatori racordați la RADET, nu va înregistra creșteri. Informația conform căreia ELCEN a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului gigacaloriei cu aproximativ 10% se referă la prețul de producție al companiei, și nu la prețul la consumator. Orice majorare a prețului pe Gigacalorie plătit de populație are loc numai prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, iar în prezent un astfel de proiect NU se află în lucru la nivelul municipalității”, a explicat Primarul General, Gabriela Firea, potrivit Antena 3.

VIDEO! "Are mare noroc că mai are mâna!" Un șofer teribilist s-a filmat în timp ce chema un urs în maşină... Medicii străini desființează sistemul medical românesc: "Ultimul pacient preluat are 75% arsuri pe corp, plus două ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x