Antena Căutare

E oficial! Categoriile de români care vor primi mai mulți bani la pensie! Decizia a fost luată!

Vești bune pentru mai multe categorii de oameni care vor primi mai mulți bani la pensii. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp.

Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene de cursă lungă vor avea mai mulţi bani la pensie, întrucât Comisia de Cod Administrativ a aprobat mărirea pensiilor pentru primarii și care au mai multe mandate în fruntea comunităţilor. Este vorba despre edili care - după două, trei legislaturi - vor primi pensii majorate. 800 de lei pentru un mandat. Iar în România sunt câteva zeci de astfel de primari longevivi.

Sunt câteva zeci de kilometri de drum străjuit de-a lungul a şapte sate. Pădureni este o comună care are patru şcoli, două dispensare cu medici, cabinet stomatologic, dar şi apă curentă, cămine culturale, baze sportive cu piscină şi saună. De aceea, primarul crede că merită o pensie mai mare.

”Mie mi se pare o recompensă morală. Au fost zeci de ani, peste 25 de ani, când salariul meu a fost mai mic decât al unui învăţător de la şcoala unde eram eu titular.”, Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni

”Sunt la al şaptelea mandat! Sper să duc cu bine şi acest mandat şi dacă va fi sănătate şi oamenii vor mai avea încredere în mine şi în ceea ce fac şi am făcut până acum în comuna în care m-am născut, voi continua.”, a mai spus primarul din Doicești, Dâmbovița.

Un calcul simplu arată că fiecare primar va primi câte 800 de lei în plus pentru fiecare mandat, ceea ce înseamnă că aceia cu şapte legislaturi vor ajunge la pensii speciale de aproape o mie de euo.


Noi amănunte șocante despre cazul de la Brașov! De ce ar fi fost bătută fiica senatorului... După tragedia din Ungaria, un alt șofer le pune viața în pericol pasagerilor. Și-a filmat călătorii care dansau, în timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x