Antena Căutare

E OFICIAL! Copiii vor primi TICHETE de la stat. Ce trebuie să ştie TOŢI părinţii

Veste bună pentru părinţii nevoiaşi! Copiii sub trei ani care merg la grădiniţă şi creşa vor beneficia de tichete sociale, conform unei ordonanţe de urgenţă adoptata azi de Guvern

Veste bună pentru părinţii nevoiaşi! Copiii sub trei ani care merg la grădiniţă şi creşa vor beneficia de tichete sociale, conform unei ordonanţe de urgenţă adoptata azi de Guvern

Guvernul a extins categoria copiilor înscriși în învățământul preșcolar care să poată beneficia de Programul "Fiecare Copil în Grădiniță", potrivit unui comunicat de presă. Ordonanța de Urgență de modificare a Legii 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate elimină vârsta minimă de la care se poate acorda acest drept (trei ani), precum și vârsta maximă până la care se poate acorda (şase ani).

Tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădinița vor beneficia și copii sub vârsta de trei ani, dacă urmează cursurile învățământului preșcolar, precum și copiii care depășesc vârsta de şase ani și care continuă să meargă la grădiniță ca urmare a recomandărilor specialiștilor (copii cu dizabilități și/sau cu dificultăți de învățare).

CINE BENEFICIAZĂ DE ACEST DREPT?

De acest drept beneficiază copiii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 2 X Venitul Minim Garantat pentru o singură persoană (venituri de până la 284 lei, în cursul anului 2016).

Prin eliminarea acestor limite de vârstă Executivul estimează că încă 29.000 de copii ce provin din familii defavorizate vor putea beneficia de tichetul social acordat prin Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță”.

Pentru copiii înscriși în învățământul preșcolar în anul 2015-2016, termenul de depunere a cererilor de solicitare a acestui stimulent este de maximum 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență adoptate miercuri.

Până în prezent, au fost înregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numărul estimat inițial de 111.400 copii.

Un elev din patru este umilit măcar o dată în fața colegilor de clasă!... Ardei kapia din Turcia, otravă curată! Legume și fructe cu pesticide, importate în supermarketurile din România! Care su...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x