Antena Căutare

E oficial! Legea care interzice bullying-ul în şcoli a intrat în vigoare. Ce înseamnă

Legea care interzice bullying-ul în şcoli a intrat în vigoare

E oficial! Legea care interzice bullying-ul în şcoli a intrat în vigoare. Ce înseamnă
Ce inseamna bullying-ul. Legea a intrat azi in vigoare!

Legea care interzice bullying-ul în şcoli a intrat în vigoare astăzi, iar potrivit noilor prevederi este interzis orice tip de comportament care implică violență psihologică.

Legea care interzice bullying-ul în şcoli a intrat în vigoare „În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică - bullying”, se arată în noua prevedere introdusă în Legea educaţiei.

Profesorii urmează a fi instruiți să recunoască acesr fenomen și să ia măsurile necesare.

Ce este bullying-ul

Bullying-ul înseamnă „acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale”.

Ministerul Educației trebuie să elaboreze normele neecesare aplicării acestei legi a bullying-ului în termen de 90 de zile pentru ca profesorii să aplice măsurile necesare. Reamintim că legea bulling-ului a fost promulgată luni de președintele Klaus Iohannis.

sursa: mediafax

Cifre șoc! Cât a costat dezbaterea lui Klaus Iohannis, de fapt! „Tariful este pe oră”... Percheziţii în Prahova, pentru prinderea a doi bărbaţi suspectaţi că au tâlhărit o bătrână, în locuinţa sa din Sectorul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x