Căutare Live

E oficial: Noi schimbări în şcolile din România! Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei şi afectează mii de elevi

Din septembrie 2017, elevii din clasele V-IX vor învăța după programe școlare revizuite la toate disciplinele, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Anunţul îi priveşte pe elevii din clasele V-IX

Din septembrie 2017, elevii din clasele V-IX vor învăța după programe școlare revizuite la toate disciplinele, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Începând cu luna septembrie 2017 va trebui să avem și vom avea, vă garantez acest lucru, indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe școlare revizuite la clasele V-IX integral la toate disciplinele", a afirmat ministrul.

Clasicul catalog școlar, pe cale de dispariție

Acesta a adăugat că până în ianuarie 2016 trebuie finalizate planurile cadru pentru programele școlare de la clasele V-XII, prioritatea având cele pentru clasele V-IX.

"Vom stabili procentul între orele alocate trunchiului comun (discipline obligatorii) și orele alocate curriculumului la dispoziția școlii. Pasul doi — numărul de ore total pe săptămână, pasul trei — disciplinele care vor face parte din programa școlară, inclusiv de clasa a IX-a. După care se va trece în perioada ianuarie 2016 — noiembrie 2016 la revizuirea programelor școlare, inclusiv a lecturilor obligatorii la română la clasa a IX-a", a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Rugăciunea pe care o rostesc toți credincioșii! Ruga pentru Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea noastră... RADET începe probele pentru furnizarea agentului termic! Bucureștenii vor avea căldură în calorifere începând de marți...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri