Antena Căutare

E OFICIAL! Programul "Cornul și laptele" a fost anulat. Ce alimente vor primi elevii la școală

Surprize pentru elevi!

E OFICIAL! Programul "Cornul și laptele" a fost anulat. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că elevii vor primi la școală nu doar produse de panificație și lactatem, ci și fructe și legume.

Mai exact, pe parcursul unei săptămâni, elevii vor primi gratuit două porții de fructe și/sau legume, două porții de lapte și o porție de produse lactate. Porția de fructe și/sau legume va fi însoțită de o porție de biscuiți sau covrigi uscați, iar porția de lapte și produse lactate va fi însoțită de un corn sau baton.

Prin urmare, în privință fructelor și legumelor, elevii vor primi din următoarele: mere, pere, struguri de masă, prune, sau salate de morcovi cu păstârnac, țelină, sfeclă roșie, ardei grași și castraveți proaspeți. Fructul trebuie să aibă cel puțin 100 grame, iar porția de legume trebuie să aibă cel puțin 200 grame. Salatele de legume vor fi servite în stare proaspătă.

Ce condiții trebuie să respecte produsele

Potrivit legii, fructele și legumele distribuite vor fi sănătoase, spălate și fără urme de atacuri de boli și dăunători, fără umiditate externă în exces și fără miros sau gust străin. De asemenea, laptele va fi fără adaos de lapte praf, tratat termic, pasteurizat, fără adaos de zahăr sau alți îndulcitori. Aceleași cerințe sunt valabile și pentru produsele lactate.

Autoritățile vor cheltui (din fonduri europene) pentru fiecare porție 0,6 lei pentru fructe și legume; 0,88 lei pentru lapte și produse lactate și 0,57 lei pentru produsele de panificație.

Reprezentanții Ministerului Educației spun că momentan nu se știe data la care elevii vor avea pe bănci aceste produse, deși măsură ar fi trebuit aplicată încă de la începutul anului școlar curent.

LEGEA ZGOMOTULUI! Dacă faci gălăgie în locuință între orele 23.00 și 7.00, vei fi amendat cu până la 1.500 de lei! Adio,... Cod galben de inundaţii pentru 13 judeţe cauzate de topirea rapidă a zăpezii şi de ploile abundente! Lista cu zonele afe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x