Antena Căutare

E pe bune! Meserie nouă în lume: detectiv de pisici rătăcite. Cu cât ești plătit să urmărești animalele

Una dintre cele mai tari meserii se află chiar în China! Aici te vei putea angaja ca detectiv și urmăritor de pisici pe un salariu foarte bun! Cu aparatură de ultimă generație, tot ce trebuie să faci e să fii atent și să găsești animaluțele rătăcite.

E pe bune! Meserie nouă în lume: detectiv de pisici rătăcite. Cu cât ești plătit să urmărești animalele
Primul "detectiv privat pentru animale domestice" din China dispune pentru aceste operaţiuni speciale de un veritabil arsenal tehnologic de ultimă generaţie, informează AFP luni.

Primul "detectiv privat pentru animale domestice" din China dispune pentru aceste operaţiuni speciale de un veritabil arsenal tehnologic de ultimă generaţie, informează AFP luni.


Deţinerea unui animal domestic era considerată o acţiune "burgheză" în epoca maoistă. Însă chinezii au recuperat foarte repede decalajul care îi separa de restul lumii din acest punct de vedere, după moartea "Marelui timonier" în 1976: China numără în prezent peste 90 de milioane de câini şi pisici, potrivit asociaţiei Pet Fair Asia şi site-ului Goumin.com.


O treime dintre aceste animale de companie dispar pe parcursul vieţii lor şi doar 15-20% dintre câini şi 2% dintre pisici regăsesc apoi drumul înapoi către căminele lor adoptive.


În această etapă intervine Sun Jinrong. Echipat cu un detector în infraroşu, un endoscop şi un aparat similar celor care sunt folosite pentru descoperirea supravieţuitorilor sub dărâmăturile cauzate de un seism, acestui "James Bond al pisicilor rătăcite" nu îi lipsesc gadget-urile de ultimă generaţie.


Compania lui, care numără 10 angajaţi, facturează fiecare intervenţie cu 8.000 de yuani (1.000 de euro). El afirmă că a reunit 1.000 de animale cu stăpânii lor după ce a înfiinţat această firmă, la Shanghai, în urmă cu şapte ani.


Dorind să profite la rândul lor de acest filon, aproximativ 10 concurenţi au apărut pe piaţă pe parcursul ultimilor doi ani, a dezvăluit antreprenorul chinez.


Sun Jinrong realizează astfel de intervenţii în întreaga ţară şi nu ezită să îşi demareze căutările în uriaşele metropole chineze, în care trăiesc milioane de locuitori.

El afirmă că deţine o rată de reuşită cuprinsă între 60% şi 70%, însă finalul cercetărilor nu este întotdeauna unul fericit. Animalele de companie sunt uneori mai degrabă furate decât pierdute, iar câinii sfârşesc ocazional în măcelării.


Expert în excremente

Apelurile telefonice conţinând astfel de solicitări răsună adeseori în plină noapte.


"Cei mai mulţi dintre stăpânii de animale sunt complet neajutoraţi. Nu deţin nici măcar o lanternă. Încearcă să îşi găsească animalul de companie cu ajutorul luminii de la telefonul mobil", a precizat antreprenorul asiatic.


În schimb, Sun Jinrong dispune "de echipamente de vârf şi de o experienţă de mai mulţi ani", care îi permit să analizeze datele. "Avem zece mijloace de intervenţie, în timp ce proprietarul nu se gândeşte în general decât la unul sau două lucruri de făcut".

Ajuns la Beijing, el a pornit în căutarea lui Duoduo, un pisoi pierdut în capitala chineză, oraş cu o populaţie de 21 de milioane de locuitori, depăşind de aproape două ori populaţia Belgiei.

Dispărut în urmă cu două zile, Duoduo a fost văzut pentru ultima dată într-o parcare subterană.

Sun Jinrong îşi începe activitatea deschizând o valiză de 50 de kilograme conţinând echipamentul său, inclusiv trei camere cu infraroşu.


A scanat cu una dintre ele întreaga parcare, însă fără succes. Apoi a analizat excrementele de pe sol, însă specialistul a tranşat: nu aparţin unei pisici.

"Există fire de păr în excrementele de pisică. Iar acestea nu au culoarea potrivită", a explicat el.


Detectivul de pisici pierdute a reperat totuşi un prim indiciu: urme de lăbuţe pe o conductă acoperită cu praf. Sun Jinrong presupune că Duoduo s-a strecurat de-a lungul acelei conducte pentru a ajunge printr-un pasaj foarte strâmt pe o peluză aflată în exteriorul clădirii.

Pentru a atrage pisica dispărută, el declanşează o boxă ataşată de valiza sa, care difuzează în buclă o înregistrare audio cu vocea stăpânului său.


Ajutat de un asistent, detectivul privat a instalat şi o cuşcă de culoare verde, a cărei uşă se închide automat. În interior: o conservă cu alimentul preferat al "fugarului".

Rondul de noapte


În plus, Sun Jinrong a instalat într-un copac şi o cameră în infraroşu, apoi a aşteptat venirea nopţii.

Acest "Sherlock Holmes al pisicilor" lucrează mai ales noaptea, atunci când zgomotele oraşului se atenuează. Este cel mai propice moment pentru ca un animal panicat să iasă din ascunzătoare.

Sun Jinrong nu doarme pe parcursul acelor nopţi, pe care le petrece uneori într-un cort.

Spre miezul nopţii, o siluetă a apărut în sfârşit pe ecranul dispozitivului de control. Cei doi anchetatori scanează grădina în cele mai mici detalii: animalul se ascunde într-un tufiş.


Sun Jinrong ar putea încerca să captureze felina cu ajutorul unei săgeţi cu somnifer, lansată cu o sarbacană. Însă ar fi prea riscant. A preferat să telefoneze proprietarului, Li Hongtao, care a venit la faţa locului şi a început să îşi cheme pisica. În van.

După 10 minute, Li Hongtao, păşind cu mare atenţie, a reuşit să se apropie de tufişul în care se ascundea Duodo şi a prins pisoiul fugar.

"Acum ne întoarcem acasă", a spus el

(sursa: agerpres)

Vela, despre cazul ursului din Harghita: Prefectul a greşit când a tratat funcţia de preşedinte al Comitetului Judeţean ... Un celebru club din București se transformă în supermarket...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x