Antena Căutare

E posibil? 2.000 de persoane locuiesc intr-un apartament de 50 de mp!

Politistii bucuresteni au descoperit, in urma unor verificari efectuate la cinci adrese din Sectorul 3 al Capitalei, ca la fiecare dintre acestea locuiesc fictiv aproximativ 2.000 de persoane. Aceste persoane au primit viza de flotant folosind toate aceeasi adresa. Proprietarilor li s-au intocmit dosare penale pentru fals in declaratii. Dar oare cum ar fi daca oamenii ar locui intr-adevar in 50 de mp?

Teama de frauda electorala a mobilizat partidele aflate in competitia pentru locurile de primari, consilieri judeteni si consilieri locali. Vigilenta le-a fost rasplatita printr-o descoperire senzationala. Exista adrese in Bucuresti unde locuiesc fara probleme 2.000 de persoane. Fictiv, bineinteles! Politia a fost sesizata si proprietarii s-au ales cu dosare penale.

Oare ce ar fi sa ne dam frau liber imaginatiei si sa ne inchipuim cum pot locui cei 2.000 de cetateni intr-un apartament obisnuit al Bucurestiului, de circa 50 de metri patrati? Sa vedem ce avantaje sau dezavantaje poate avea o astfel de coabitare, cum ar fi viata intr-un microcosmos in pana si aerul ar fi cu siguranta insuficient, iar suprafata locuibila pentru fiecare om ar fi de doar 0,025 mp. Un fleac, adica!

In primul rand, locuinta ar fi o Romanie de dimensiuni miniscule intr-un spatiu extrem, extrem de restrans. Se vor putea organiza asa cum e si societatea romaneasca, sau, mai bine, vor putea experiementa si vor aprofunda democratia noastra. De ce nu ar putea sa apara Partidul Bautorilor de Bere sau Partidul Bautorilor de Vin, care sa ceara dreptul de a instala mai multe frigidere in apartament? Sau Asociatia pentru Apararea Drepturilor Fumatorilor care sa militeze pentru dreptul de a fuma macar in baie sau in bucatarie, bineinteles la ore care sa nu deranjeze bunul mers al activitatilor? Ori Asociatia Batranicilor Telenoveliste, care sa aiba ca singur punct in program dreptul de a folosi toate televizoarele pe un singur canal intre orele 16:00 si 20:00?

Cele mai grave ar fi insa problemele sociale. Oare cat ar costa intretinerea? Cine va plati? Pentru a ajunge sa foloseasca toaleta sau bucataria s-ar face liste interminabile ca pe timpul raposatului "conducator iubit", Nicolae Ceausescu! Si cand le va veni randul nu se stie. Cand isi vor spala oamenii rufele? Cum vor putea dormi? Oare vor avea loc in cele doua camere? S-ar face coada la intrarea in bloc si tot nu ar apuca sa intre toti, macar pana la usa.

Si, ajungand la tema principala, alegerile, cei 2.000 de cetateni ar fi arondati aceleiasi sectii de votare si ar da peste cap intreg procesul electoral. Va fi o coada interminabila la intrare, nu vor fi suficiente buletine de vot, destule stampile, iar Biroul Electoral va suplimenta numarul de cabine de la trei la cinci in urma unei sedinte de criza. Si nici asa tentativa de frauda nu va reusi, pentru ca nu e timp, pentru ca bate la ochi. Frauda se poate face altfel, prin alte metode, mult mai destepte, mai sofisticate. Poate ca e vorba doar de lacomie intr-un simplu caz de trafic de vize de flotant.

Foto: Intact Images

AVERTIZARE METEOROLOGICA! Vijelii, grindina si descarcari electrice, incepand de vineri... Peste 1500 de turisti au ramas in bezna la Baile Herculane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x