Antena Căutare

Scandal în educație! Mai mulți elevi, obligați să se mute de la liceele la care învață, din cauza mediilor „prea mici”. Video

Elevi de la trei licee din Brașov ar fi obligați să se mute la alte şcoli, din cauza mediilor „prea mici”, printr-un regulament intern al instituțiilor de învățământ la care aceștia sunt înscriși.

Elevi de la trei licee din Brașov ar fi obligați să se mute la alte şcoli, din cauza mediilor „prea mici”, printr-un regulament intern al instituțiilor de învățământ la care aceștia sunt înscriși.

Un astfel de regulament prevede că: „Elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a, care la sfârşitul anului şcolar nu obţin media generală de minimum 8.50, mediile generale la limba română şi la matematică de minimum 8.00,sau media generală la purtare de minimum 9.50, sunt declaraţi necorespunzători cu standardele şcolare asumate prin contractul educaţional semnat de părinte în momentul înscrierii la Colegiul Naţional «Andrei Șaguna» şi, în consecinţă, nu vor mai frecventa cursurile colegiului, fiind obligaţi să se transfere, pentru anul şcolar următor, la alte şcoli”.

În timp ce unii sunt de acord cu o astfel de prevedere, asociaţiile de elevi au reacţionat împotriva acesteia.

Scandalul a ajuns la ministrul Educaţiei, care spune că este vorba despre o practică ilegală şi a cerut imediat anularea deciziei.

O asociaţie de elevi a cerul Ministerului Educaţiei să trimită corpul de control la cele trei instituţii.

Revolta asociaţiilor de elevi a ajuns până la ministrul Educaţiei, care a cerut Inspectoratului Şcolar din Braşov să renunţe la modificarea din regulamentul intern al liceelor.

„Era o întelegere între părţi, dar o asemenea prevedere într-un regulament intern nu avea acoperire prin legislaţia cu putere normativă mai mare. Nu era prevăzut în ordinul de ministru, în hotărârea de guvern şi evident nici în legea învăţământului, ca urmare, n-ar fi trebuit să existe”, a spus Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Chiar şi aşa, părinţii ar fi semnat pentru acest regulament.

În total, în cele trei licee din Braşov învaţă acum peste două mii de elevi.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Stradă Sforii din Braşov este adesea vandalizată de turişti... Ministrul Muncii, detalii de ultimă oră despre pensiile românilor! „Aşteptăm”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x