Antena Căutare

Epidemie de gripă în România! Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, reacție vehementă: ”Școlile vor fi închise, doar dacă e cazul!”

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat epidemie de gripă în România, după ce în ultimele trei săptămâni s-a constatat o evoluţie epidemică a gripei, întrucât în a treia săptămână s-au înregistrat un număr cazuri peste estimări, însă tulpina este una cu manifestări uşoare şi medii. 

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat epidemie de gripă în România, după ce în ultimele trei săptămâni s-a constatat o evoluţie epidemică a gripei, întrucât în a treia săptămână s-au înregistrat un număr cazuri peste estimări, însă tulpina este una cu manifestări uşoare şi medii.

Oficial. Ministerul Sănătății declară epidemie de gripă în România

Ministrul Sănătății a anunțat, de asemenea, că școlile vor fi închise doar în cazul în care absenteismul este de peste 20 la sută, iar la scurt timp Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a reacționat.

”În școli se pot suspenda cursurile, Inspectoratul decide împreună cu Direcția Sanitară. Doar acolo unde este cazul, cum spunea și doamna Pintea”, a declarat Ministrul Educației Naționale (MEN), Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

Epidemie de gripă în România! În ce condiții pot fi închise școlile și grădinițele! Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Sănătății

”Mă așteptam la un absenteism mai mare, ieri am avut 500 și ceva de cazuri de absenteism la școlile din România, din două milioane de elevi, dar nu aș vrea să se considere că trebuie să trecem cu ușurință peste această situație.Acolo unde este cazul copiii pleacă acasă, viața lor este cea mai importantă. Inspectorul școlar general de la București a dispus ca în toate școlile să avem apă și săpun, cred că e responsabilitatea directorilor de școală, a profesorilor. Este responsabilitatea fiecărei școli.

Rugămintea noastră se adresează în primul rând părinților. Daca este sănătos, copilul se duce la școală, dacă nu, merge la doctor, apoi ne asigurăm ca în fiecare școală se face triajul. Și îi mulțumesc ministrului (Educației, Sorina Pintea – n.red.) și Direcției sanitare care au trimis doctori și asistenți medicali pentru această etapă a triajului. Rămân la școală copiii sănătoși, igiena intimă este primul lucru pe care îi învață părinții și profesorii la școală, pentru că este important să înveți să ai grijă de tine.”, a mai spus ea.

Mesajul postat pe Facebook de tânărul din Ploiești care și-a înjunghiat fosta profesoară de matematică: ”Nici Clamparu n... Schimbare în învățământ după cazul profesoarei înjunghiate? Ce se poate întâmpla în anul școlar următor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x