Antena Căutare

Eclipsă Totală de Lună, 21 ianuarie. Cum te afectează și ce nu ai voie să faci

Eclipsă Totală de Lună se produce în noaptea de 20 înspre 21 ianuarie, când Luna va intra complet în umbra Pământului. 

Eclipsă Totală de Lună, 21 ianuarie. Cum te afectează și ce nu ai voie să faci Galerie
eclipsa totala de luna 21 ianuarie

Eclipsă Totală de Lună se va produce în noaptea de 20 înspre 21 ianuarie, când Luna va intra complet în umbra Pământului.

Eclipsă Totală de Lună 21 ianuarie. Maximul se va produce la ora 7 și 12 minute dimineața, când Luna se află foarte aproape de orizontul nord-vest, cu aproape o oră înainte să răsară soarele. Fenomenul va putea fi observat pe jumătate, până în jurul orei 8.

Eclipsa începe la 04:36 când Luna intră în penumbra Pământului, însă vom putea observa schimbări pe discul acesteia, de când începe să intre în umbră, pe la ora 05:34. Atunci Luna se va afla înspre Vest.

Eclipsă Totală de Lună, 21 ianuarie. Cum te afectează și ce nu ai voie să faci

Eclipsă Totală de Lună 21 ianuarie. Partea cea mai spectaculoasă este faza de eclipsă în totalitate, când Luna se află în umbră, discul aacesteia fiind mai întunecat decât de obicei. Faza de titalitate începe la 06:41 și are maximul la 07:1, terminându-se la ora 07:43. Pentru România, Luna apune în jurul orei 8, mai devreme în estul țării și mai târziu în Vest, dar se va vedea cum discul acesteia iese din umbra Pământului, explică astro-urseanu.ro.

Unii specialiști leagă eclipsele de apariția cutremurelor de 5, 9 grade.

”Sa vedem daca "se respecta traditia" si in cazul eclipsei de pe 21 ianuarie 2019. Vom lua in calcul intervalul 17 ianuarie 2019 - 25 ianuarie 2019 si vom observa daca apar diferente fata de activitatea seismica obisnuita”, au transmis cei de la Seismic Center.

Eclipsă Totală de Lună. În 2018 a fost cea mai lungă eclipsă

Pe 27 iulie 2018 am avut cea mai lungă eclipsă totală de Lună, numită și ”Luna Plină Sângerie”, datorită culorii roșiatice.

Specialiștii sunt de părere că, pe măsură ce fenomenul se apropie, acesta provoacă o serie de reacţii în lanţ în relaţiile interumane. Pe de altă parte Eclipsa Totală de Lună vine întotdeauna cu superstiții.

Eclipsă Totală de Lună 21 ianuarie. Ce nu ai voie să faci

Eclipsele totale de lună ne fac mai irascibili, mai pregătiți de ”atac”. Este de evitat, așadar, orice formă de divertisment care se poate transforma în ceva rău: ceartă cu preietnii etc.

Evită să găteşti, ca să nu te accidentezi și nu consuma alcool, deoarece efectele deshidratării se vor resimți crunt. Oricât de bună ţi s-ar părea ideea de a savura un vin într-o seară de vineri, nu face asta când e eclipsă, căci s-ar putea ca a doua zi să resimţi efectele negative ale deshidratării.

Cercetătorii biblici cred că în timpul unei eclipse trebuie să ne rugăm pentru iertarea păcatelor, deoarece trăim ”vremurile din urmă”.

Cutremur azi în România! Specialiștii au anunțat la ce ar trebui să ne așteptăm... Alocații copii 2019. Ce se întâmplă cu banii și ce trebuie să afle românii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x