Antena Căutare

Editorial: Dementa la Bruxelles pe "superproductiile" Siret si Stara Moravita

Marti dimineata, cu noaptea in cap, doua autocare cu mascati s-au napustit peste vamile din vestul tarii, amintind cui mai stie, de invaziile supersuedezelor pe tarmul Marii Negre, pe vremea cand tara facea turism cu blonde sexy din occidentul chinuit pe marginea prapastiei si se turna BD la munte si la mare.

Mascatii, au bagat groaza in populatia bugetara si spagara de la Stamora Moravita si Naidas, burdusind doua elicoptere cu destinatia Bucuresti, unde s-au adaugat loturilor Siret, saltati cu dubele. In Capitala se va face trierea, cine fura, cine-i cinstit in vama, cine mai trage o data.

Actiunea terestra si aero are menirea sa-i tampeasca pe cei de la UE in direct. Sa ne scoatem in vederea Schengen-ului, adica sa dam viata intuitiei presedintelui care anunta de la Bruxelles un februarie fierbinte.

Nu e rau ca ne aratam fiorosi cu spagarii ce deseleaza statul, numai ca nu trebuie sa-i credem pe ailalati mai prosti si pe noi mai smecheri decat se cuvine. Finca...

Fiindca, in vamile romanesti se fura calificat de doua decenii de impliniri capitaliste. In vami se pot deschide cursuri de spaga pe anotimpuri, tabere de vara, de toamna etc, intrucat procente importante din vamesii si politistii de frontiera produc constant sume de cateva ori mai mari decat bugetul Romaniei, o buna parte destinata succeselor de partid. Fiindca industria hotiei din vami se inalta victorios spre culmile politicii, asta daca nu suntem naivi sa credem ca ea produce doar pentru vilelele personalului din vami.

Contrabanda cu tigari si alcool a nascut o Romanie paralela cu amarata asta de Romanie amanetata la FMI.

Organele abilitate au comis o demonstratie de forta cu elanul si aerul cu care ar fi descoperit in sfarsit raul ce submineaza actiunea de modernizare a statului.

Altfel, organele abilitate uita sa aminteasca, fie si intr-o doara, ce s-a mai intamplat dupa demonstratiile de forta de acum patru ani, de la Otopeni, unde 21 de vamesi au reusit o coruptie contracronomentru: intr-un an 8000 de infractiuni. Sau, ce s-a mai ales de megaactiunea de la Ploiesti, din 2006, unde 16 vamesi filtrau marfurile prin vama in functie de numerar si produse eco - miere, vin, textile, incaltari. Ajunse pe mesele judecatorilor, peliculele de masca si spaga innobileaza pe veci vastele filmoteci ale instantelor.

Dupa desanturile de la Naidas, instantele care ne califica pentru Schengen au cazut pe spate. La Bruxelles e o dementa, ca la premiile Oscar. Nu mai munceste nici dracu la viitorul Europei, toti isi rup hainele ca la promotii, ca sa prinda superproductiile de la Siret si Stara Moravita.

Sursa: Jurnalul National

Actiunea "comasarea": Angajatii Spitalului Caritas, mutati la Panduri, Malaxa si Carol Davila... Arad: Furt de opt sute de mii de euro. Peste 400 de mii de pachete de tigari au disparut dintr-un depozit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x