Antena Căutare

EDITORIAL Fanus Neagu - Hoitarii

Observ, plin de furie, ca de la o vreme, ori de cate ori dispare in noaptea vesniciei un scriitor roman de prestigiu, imediat, din desertul gandirii se ridica doi, trei sau patru vulturi hoitari care se reped sa-i smulga celui disparut orice urma de virtute sau talent.







Sa tragem rabojul din grinda si sa socotim: tatal dumitale, domnule Vladimir Tismaneanu, cunoscut sub numele de Leon Tisminetchi, zis Ciungul, a fost agent KGB de cand a dat in pamant si pana a murit. Stabilit in Romania dupa 23 august 1944, el raporta periodic Ambasadei sovietice tot ceea ce se intampla in cadrul CC al PCR. La cererea expresa a lui Gheorghiu-Dej, Hrusciov a aprobat sa fie eliminat din cadrele activului de conducere. A fost trecut lucrator la Editura Politica, sub conducerea lui Walter Roman, unde a tradus, sunt dator s-o spun, in chip excelent operele lui Vladimir Ilici Lenin.

Ani lungi m-am delectat cu scaparatoarele lui intorsaturi de fraze. Reproduc din memorie o misiva a lui Lenin catre un secretar PCUS de gubernie: "Stimate tovarase N, pentru victoria revolutiei impusca-i imediat pe toti culacii din gubernie, pe toti taranii mijlocasi si si pe sovaielnici". Acest si adverbial ii da si astazi emotii calofilului care sunt. Pe cand tatal tau se straduia sa ne puna sub ochi asemenea "opere", tatal lui Mihai Ungheanu ara pamantul in arida campie a Baraganului. N-a fost membru al PCR, dar, se intelege de la sine, el a impus comunismul in Romania.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Intactimages

Fisa de post pentru spioni: angajati onesti in tara, infractori afara... Guvernul estimeaza un curs de 4,21 lei/euro pentru 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x