"Miercuri, 21 de persoane au acuzat simptome digestive, iar alte 29 de persoane s-au inregistrat joi. Trei cazuri cu sindrom de deshidratare au fost trimise spre internare, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, iar restul bolnavilor, cu forme usoare de boala, nu au necesitat internarea si au primit tratament ambulatoriu dupa consultatia de specialitate", a declarat directorul DSP Constanta, Constantin Dina.
O echipa formata din specialisti de la Departamentul de Supraveghere Sanatate Publica si Serviciul de Control din cadrul DSP Constanta s-a deplasat la restaurantul "Flacara" din statiunea Eforie Sud, fiind declansata o ancheta epidemiologica.
Specialistii DSP au evaluat conditiile igienico-sanitare din restaurant, starea de sanatate a personalului, fiind recoltate probe din alimentele preparate, din apa, de pe suprafetele de lucru, dar si exudate nazale si faringiene si coproculturi de la personal.
Pana la finalizarea investigatiilor bacteriologice in laboratorul DSP Constanta, in restaurant nu se va mai servi mancare gatita, in scopul identificarii prezentei germenilor patogeni.