Antena Căutare

Elena Udrea avertizeaza: "In cativa ani numarul maidanezilor ar putea depasi numarul locuitorilor din Capitala"

Elena Udrea trage un semnal de alarma in ceea ce priveste situatia maidanezilor din Capitala. Vicepresedintele PDL spune ca „in lipsa unor masuri administrative hotarate si coerente, in cativa ani numarul maidanezilor din Bucuresti ar putea depasi numarul locuitorilor Capitalei”

"Cainii fara stapan au invadat deja strazile, iar la fiecare jumatate de ora un om este muscat in Bucuresti", mai spune Udrea.

"PDL va relua, in Parlament, discutiile pe prevederile Legii Privind Gestionarea Cainilor Fara Stapan, urmand sa tinem cont de recomandarile Curtii Constitutionale. In paralel, impreuna cu primarii PDL de sectoare si cu ONG-uri de protectie a animalelor, am initiat constructia de adaposturi pentru cainii aflati pe strazile Capitalei.

Dand dovada, in egala masura, de dispret fata de oamenii care au de suferit din cauza acestui fenomen, cat si fata de cainii abandonati, flamanzi si bolnavi, politicienii din alte partide refuza sa transeze aceasta problema si se comporta ca si cum problema nu ar exista. Pe fond, pe masura ce timpul trece, problema devine din ce in ce mai grava. Deoarece problema gestionarii cainilor fara stapan are un impact major asupra vietii si sigurantei bucurestenilor, si nu numai, cer USL sa revina in Parlament la dezbateri pe legea initiata de PDL Bucuresti. Consider ca actualul primar general, Sorin Oprescu, si partidele care il sustin, PSD, PNL si PC, sunt vinovati pentru fiecare situatie in care sanatatea si viata unui om a fost pusa in pericol de un maidanez din Capitala
", sustine Udrea.

Ea precizeaza ca si-ar dori ca Bucurestiul sa fie o Capitala a oamenilor, nu a maidanezilor. "Cu ocazia Zilei Internationale a Cainilor fara Stapan, mi-as dori ca Bucurestiul sa fie o capitala a oamenilor, nu o capitala a maidanezilor. Pentru sanatatea si siguranta oamenilor, trebuie, cat mai urgent, sa curatam strazile de caini fara stapan, iar pentru caini trebuie sa gasim solutii adecvate, impreuna cu ONG-urile care se ocupa de protectia acestora", afirma Udrea.


PDL va relua, in Parlament, discutiile despre Legea privind cainii fara stapan, tinand cont de recomandarile CC, printre noile prevederi numarandu-se incurajarea sterilizarii cainilor fara stapan, a celor fara valoare chinologica si eutanasierea celor agresivi sau bolnavi in faza terminala.

foto: Intact Images

Perchezitii DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi... Circulatia pe DN 1 A, blocata dupa un accident intre doua TIR-uri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x