Antena Căutare

Elena Udrea face sali de sport din banii mamelor

Ministrul Elena Udrea face investitii de sute de milioane de euro pentru construirea unor sali de sport in conditiile in care Guvernul diminueaza perioada de acordare a indemnizatiei pentru mame de la doi ani la un an. Motivatia executivului este lipsa de bani, iar masura este menita sa aduca economii de 1,1 miliarde de lei, circa 25 de milioane de euro.



Insa aceasta economie facuta cu pretul educatie copiilor nostri este aruncata pe fereastra de Elena Udrea, care tine mortis sa faca sali de sport. Din aceasta cauza ministrul Elena Udrea si jurnalistul Catalin Tolontan au avut o confruntare cu scantei la Realitatea TV.

"Exista un proiect de lege a carui nota de fundamentare este semnata de ministrul Elena Udrea. Se vor face investitii de sute de milioane de euro pe baza acestei note. Nu se spune care sunt localitatile unde se vor face aceste investitii. Se spune cat mai multe localitati, este pur si simplu uluitor. Argumentele folosite acolo sunt false din punct de vedere sportiv. Se spune ca aceste sali vor fi folosite pentru a se antrena. Nicaieri in lume o echipa nu se antreneaza intr-o sala de 15.000 de locuri. Se spune ca e nevoie pentru competitii sportive internationale. Nu este nevoie de 30 de sali. Este nevoie de doua sali, dintre care una foarte mare. Este o insulta la adresa oamenilor care muncesc", a spus Totontan.

In replica Elena Udrea a precizat ca "este doar un proiect de hotarare initiat la dorinta federatiilor sportive din Romania si este pacat ca domnul Totolontan contesta tocmai nevoia de a avea o infrastructura pentru a organiza competitii internationale in Romania".

Ministrul a mai adaugat ca nu este un program aprobat, nu exista bugetare pentru acest program. "Daca nu va exista finantare privata, noi avem resursele financiare sa il sustinem in urmatorii ani".

Compania Nationala de Investitii, pe care ministrul Dezvoltarii a promis ca o desfiinteaza, va construi sali polivalente in orasele resedinta de judet, potrivit unui proiect de act normativ aflat in dezbatere publica. Cheltuiala totala: 1 miliard de lei, in urmatorii 5 ani, adica exact cat este economia facuta din reducerea indemnizatiei mamelor la un an.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Funeriu vrea sa ajute turismul si propune o vacanta de iarna mai lunga... Mamele protesteaza astazi in fata Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x