Antena Căutare

Eleva Anna dintr-a șaptea, în luptă cu sistemul de învățământ: „Am primit încurajări, dar nu pot să nu observ tristeţea de pe chipul tatălui meu“

Anna Andronache, eleva din clasa a VII-a la Şcoala „Coresi” din Târgovişte, una din şcolile de elită ale judeţului Dâmbovița, continuă să își scrie nemulțumirile legate de școală pe pagina ei de Fcaebook. După mai multe postări de tip manifest, au apărut și primele reacții.

Anna Andronache, eleva din clasa a VII-a la Şcoala „Coresi” din Târgovişte, una din şcolile de elită ale judeţului Dâmbovița, continuă să își scrie nemulțumirile legate de școală pe pagina ei de Fcaebook. După mai multe postări de tip manifest, au apărut și primele reacții.

În timp ce directoarea școlii și inspectorul școlar au subliniat faptul că adolescenta are drept la liberă exprimare, însă e raportarea ei la realitate, mii de părinți și elevi au empatizat cu fetița-fenomen, singura care a avut curajul să se revolte împotriva abuzurilor din învățământ. Anna a primit încurajări pe de o parte, dar și foarte multe critici după ce a început să țină un adevărat jurnal pe Facebook.

Ce decizie a luat adolescenta

Afectat de întreaga situație a fost și tatăl fetei, care a fost apostrofat într-o ședință cu părinții și un consiliu în care s-a dezbătut conduita fiicei sale.

„Am primit încurajări, dar nu pot să nu observ tristeţea de pe chipul tatălui meu“, a punctat Anna Andronache.

Adolescenta va continua să scrie, indiferent de consecințe. E dreptul ei, iar fetița conștientizează acest lucru.

"Da, o să scriu în continuare şi ăsta e doar începutul. Postările mele i-au făcut pe mulţi să cadă în «idealismul ieftin» al tatei. Când va veţi lovi de abuzuri şi veţi vedea că sunteţi singuri împotriva tuturor s-ar putea să alegeţi repede calea mai uşoară, justificând imediat că este «pentru binele copilului»", scrie Anna Andronache pe contul personal de Facebook.



Destăinuirile fetei continuă în aceeași notă, un mix de curaj și dezamăgire

„Cât despre părinţi, majoritatea îl ocolesc pe tata la poarta şcolii că să nu fie văzuţi cu "Andronache care reclamă profesorii". Se spune că sunt mică dar cu mintea mea de 14 ani va spun cu că nu se va schimba nimic în viitorul apropiat. Dorinţa de schimbare trebuie să fie un fenomen de amploare, nu o excepţie. Postările mele i-au făcut pe mulţi să cadă în "idealismul ieftin "al tatei. Când vă veţi lovi de abuzuri şi veţi vedea că sunteţi singuri împotriva tuturor s-ar putea să alegeţi repede calea mai uşoară, justificând imediat că este "pentru binele copilului". Împotriva elevului care "nu gândeşte bine" sunt organizaţi colegii lui, pentru a da exemplu celorlalţi care ar vrea să facă la fel şi pentru a-l reduce la tăcere. Elevii sunt învăţaţi să nu pună niciodată la îndoială cererile şi intenţiile profesorilor. Aşa cum am promis, o să mai scriu”, își încheie Anna ultima postare.

Voi vă amintiți vreo situație în care să fiți nedreptățiți ca elevi? Cum vi se pare Anna: curajoasă, idealistă, revoltată?

Staţia de metrou Berceni, evacuată! Călătorii au anunţat că au văzut un colet suspect într-un tren... Alege Baba de primăvară și află ce te așteaptă tot anul! Unii culeg roade, alții îndură sfade! Ești pregătit?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x