Antena Căutare

Elevi aduși la școală cu poliția, în urma raziilor la domiciliu. Pedepsele sunt drastice: de la amenzi de 1.000 de lei, până la închisoare

Situaţie foarte gravă la o şcoală din Galaţi, unde elevii au reuşit să cumuleze, de la începutul anului, peste şase mii de absenţe. Şi pentru că legea pedepseşte părinţii, inspectorii şcolari şi poliţiştii locali au început să facă razii în familiile unde sunt elevi care n-au mai trecut pragul şcolii din toamnă.

Situaţie foarte gravă la o şcoală din Galaţi, unde elevii au reuşit să cumuleze, de la începutul anului, peste şase mii de absenţe. Şi pentru că legea pedepseşte părinţii, inspectorii şcolari şi poliţiştii locali au început să facă razii în familiile unde sunt elevi care n-au mai trecut pragul şcolii din toamnă.

Pedepsele sunt drastice. De la amenzi de o mie de lei, până la un an de închisoare.

Disperaţi că nu mai reuşesc să aducă elevii în clase, profesorii de la Şcoala 15 din Galaţi au apelat la ajutoare. Primăria a împuternicit poliţiştii locali să meargă din poartă în poartă după părinţii elevilor care au sute de absenţe.

Părinții sau tutorii legali ai elevilor pot fi învinuiţi pentru infracţiunea de împiedicare de a frecventa învăţământul obligatoriu, fapta care se poate condamna cu închisoare de la două luni la trei ani sau cu amendă.

Autorităţile spun că în oraşul Galaţi sunt peste 200 de familii care riscă să se trezească cu dosare penale dacă nu îşi trimit copiii la şcoală. După avertismentele date de Poliţia Locală, datele vor fi trimise către Poliţia Judeţeană, pentru deschiderea de dosare penale.

Moș Nicolae. Idei de cadouri pentru copii și pentru cei mari... Cadavrul unui român a fost plimbat cu mașina timp de șapte ore, pe bancheta din spate! Cum s-a aflat totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x