Elevi atacaţi de ursoaică, lângă cetatea lui Vlad Ţepeş! „Acum câteva minute a fugărit niște copii” - Video

 

Panică în Argeş acolo unde atacurile urşilor sunt la ordinea zilei. Un grup de elevi, care sărbătorea în aer liber sfârşitul anului şcolar a fost atacat de o ursoică cu pui chiar în apropierea unui important obiectiv turistic.

Este doar unul din incidentele care de săptămâni bune ţin prima pagină a ziarelor locale din judeţ. Specialiştii spun că populaţia de animale sălbatice din zonă s-a triplat în ultimii ani, iar autorităţile par depăşite de amploarea fenomenului.

„Ursoaica cu pui, în zona de picnic. Chiar acum câteva minute a fugărit niște copii”, a spus cel care a filmat momentul. Imaginile au fost filmate în apropierea cetății Poienari, unul dintre locurile emblematice ale județului Argeș și o destinație turistică intens vizitată. 

Martorii povestesc cum un grup de elevi a fost pus pe fugă de o ursoaică. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. 

Tot în Arges, o altă filmare de amator surprinde un urs chiar în apropierea orașului Pitești. Înmulțirea necontrolată și restrângerea arealului aduce animalele sălbatice tot mai aproape de zonele intens populate. 

În localitatea Cotmeana, un animal înfometat a pătruns în gospodăria unor localnici. A omorât cinci oi și a rănit alte 11. Weekendul trecut, doi turiști care se aflau pe munte, în zona Cornul Căluțului, au fost atacați de urs.Salvamontiștii i-au recuperat, după ce se adăpostideră pe niște stânci, ca să scape de furia animalului.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI