Antena Căutare

Elevi în pericol! Clădirea unui liceu din Târgu Jiu, veche de o sută de 100 de ani, se dărâmă peste copii

Pentru elevii unui liceu de top din România, şcoala a devenit un pericol. Clădirea Colegiului Național Spiru Haret din Târgu Jiu, veche de o sută de 100 de ani, se descompune: cad bucăţi de tencuială, iar ţiglele o iau la vale.

Pentru elevii unui liceu de top din România, şcoala a devenit un pericol. Clădirea Colegiului Național Spiru Haret din Târgu Jiu, veche de o sută de 100 de ani, se descompune: cad bucăţi de tencuială, iar ţiglele o iau la vale. Paradoxal, deşi sunt bani pentru reparaţii, nicio firmă de construcţii nu s-a prezentat la licitaţie.

Pereţii cojiţi până la cărămidă îşi dau senzaţia că treci pe lângă o clădire părăsită, nicidecum pe lângă un liceu de top din Târgu Jiu. Imobilul a fost construit în urmă cu 100 de ani. A fost renovat ultima oară în 2003, dar tencuiala a început deja să cadă. Conducerea colegiului a împrejmuit clădirea cu o bandă de protecţie pentru a i ţine pe elevi departe.

La Colegiul Spiru Haret din Târgu Jiu învaţă peste 1.600 de elevi. Guvernul a alocat 1,3 milioane de euro pentru reabilitarea liceului, însă niciun constructor nu s-a încumetat să dea o nouă faţă clădirii monument istoric. Aşa că autorităţile se pregătesc acum de cea de-a patra licitaţie.

Într-o altă parte a ţării, o altă clădire simbol stă să cadă- cazinoul din Constanţa. Refacerea monumentului este blocată de o a patra contestaţie.

Un preot face în timpul liber praline cu foiță de aur.... Mecanicii de locomotivă de la CFR, în pat cu gândacii. Cum arată spaţiile de odihnă din depouri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x