Antena Căutare

Video. Înghesuiți în adăposturile de urgență ale aeroporturilor din Tokyo, Doha și Milano, elevii olimpici cer ajutor: „Domnul coordonator a plecat fără să spună nimic”

Tabere de coşmar pentru 150 de elevi olimpici! Au fost abandonaţi pe aeroport, după ce organizatorul care i-a dus în Statele Unite şi în Japonia a dispărut. I-a lăsat singuri, fără cazare, iar părinţii încearcă disperaţi să-i aducă înapoi.

Tabere de coşmar pentru 150 de elevi olimpici! Au fost abandonaţi pe aeroport, după ce organizatorul care i-a dus în Statele Unite şi în Japonia a dispărut. I-a lăsat singuri, fără cazare, iar părinţii încearcă disperaţi să-i aducă înapoi.

De 24 de ore, zeci de copii stau înghesuiţi în adăposturile de urgenţă ale aeroportului din Tokyo. 36 de adolescenţi sunt blocaţi chiar şi acum, după ce organizatorul taberei i-a lăsat singuri acolo. A plecat spre România doar cu o parte din grup.

„Astăzi am aflat că domnul coordonator a plecat singur de la hotelul unde era cazat împreună cu ceilalţi din grup, fără să spună nimic. Şi acum aşteptăm avionul spre casă”, a povestit unul dintre copiii abandonați pe aeroport.

„În momentul de faţă eu sunt în aeroportul din Milano. La Malpensa. Suntem vreo 30 de copii. Şi ar fi trebuit astăzi să plecăm spre Bucureşti, dar având în vedere că domnul Ghinoiu este dat dispărut şi nu ştie nimeni de el, a trebuit să ne cumpărăm singuri bilete.”

Cu o săptămână în urmă, două grupuri de adolescenţi plecau în taberele organizate de o organizaţie cu sediul în Târgu-Jiu. Doar olimpicii erau selectaţi pentru excursii la preţuri avantajoase. Pentru 790 de euro, 73 de copii au plecat în Statele Unite, iar alţi 76 - în Japonia. Dar, imediat după aterizare, tabăra s-a transformat în coşmar.

În acelaşi timp, grupul care pleca spre SUA era însoţit doar de soţia organizatorului - deşi părinţii celor 73 de adolescenţi ştiau că vor fi trei supraveghetori.

„Au ajuns în New York, mă sună copilul seara că este în Times Square, cu prietenii lui de 15, 16 ani, singuri, complet singuri în Times Square. Cel puţin în Philadephia a fost un hotel. Cel mai rău hotel posibil, cu sânge pe canapele, cu. Horror!”, a spus tatăl unui dintre copii.

La întoarcere, grupul din Statele Unite a făcut escală la Milano, unde adolescenţii au aflat că trebuie să petreacă o noapte, pentru că nu existau bilete de întoarcere. Au zburat apoi la Viena, de unde trebuiau să ajungă la Bucureşti. Cei mai mulţi s-au întors pe cont propriu.

Între timp, nici preşedintele organizaţiei şi nici soţia sa nu pot fi contactaţi. La sediul ONG-ului din Târgu Jiu nu răspunde nimeni, iar pagina de Facebook a fundaţiei, care a anunţat de dimineaţă că va anula toate taberele în viitor, a fost desfiinţată.

CITEȘTE ȘI: Peste 80 de copii români, abandonați în aeroporturi din Milano, Doha și Tokyo! Ce li s-a spus este incredibil

Poliția va închide circulația sâmbătă pentru „Crosul Familiei”. Care sunt străzile afectate... Gara de Nord intră în reparații! Doar câteva linii vor rămâne funcționale. Multe dintre trenuri vor pleca din alte gări ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x