Căutare Live

Elevii primesc BANI de la stat. Bugetul tocmai a fost aprobat. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Aproape 9.000 de elevi din judeţul Braşov beneficiază de burse din partea statului. Consilierii locali braşoveni au aprobat alocarea sumei necesare pentru acoperirea burselor pentru elevi pe durata primului semestru al acestui an şcolar. 

Aproape 9.000 de elevi din judeţul Braşov beneficiază de burse din partea statului. Consilierii locali braşoveni au aprobat alocarea sumei necesare pentru acoperirea burselor pentru elevi pe durata primului semestru al acestui an şcolar.

Bugetul aprobat este de 1.582.213 lei şi va fi repartizat astfel:

  • 157 de burse de performanţă - în valoare de 100 lei/lună, alte
  • 7.979 de burse de merit - în valoare de 50 de lei/lună
  • 126 burse de studiu - de 30 de lei/lună,
  • 556 burse de ajutor social - în valoare de 25 de lei/lună.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească elevii pentru a primi bursă şcolară

Un elev poate beneficia de o singură bursă. El are dreptul de a opta pentru cea cu valoare mai mare sau cea care se acordă pe o perioadă mai lungă.

Bursa de merit se acordă elevilor care se au obţinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar (pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional), au obţinut locurile I, II, sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei şi au obţinut locurile I, II, sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de ministerul de resort.

Bursa de performanţă se acordă elevilor care au obţinut locurile I, II, sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei, care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competiţii internaţionale şi cei care au obţinut locurile I, II, sau III la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS.

Bursa de studiu este dată elevilor care provin din familii cu venit lunar pe membru de familie pe ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie şi au media generală peste 7.00 şi nota 10.00 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursă.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... 1 Noiembrie 2018. Câți ani se împlinesc de la moartea Mihaelei Runceanu...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri