Antena Căutare

Orarul elevilor se schimbă de anul viitor: Învățatul "după-amiaza" dispare complet din școli

Se caută soluţii pentru desfiinţarea programului în trei schimburi, la şcolile din Capitală. Unităţile de învăţământ sunt supraaglomerate, aşa că 13 mii de elevi învaţă până seara târziu. Spaţiile disponibile sunt greu de găsit, aşa că, pe lângă şcoli, ar putea apărea anexele. Aşa-zisele "containere", în care copiii să fie relocaţi. 

Se caută soluţii pentru desfiinţarea programului în trei schimburi, la şcolile din Capitală. Unităţile de învăţământ sunt supraaglomerate, aşa că 13 mii de elevi învaţă până seara târziu.

Spaţiile disponibile sunt greu de găsit, aşa că, pe lângă şcoli, ar putea apărea anexele. Aşa-zisele "containere", în care copiii să fie relocaţi.

Elevii clasei a cincea de la Şcoala 49 din Capitală au început cursurile de la ora 11 şi termină abia la patru după-amiaza.

Cam aşa arată programul într-o şcoală cu trei schimburi: Prima tură începe de la ora 7 sau de la ora 8 şi termină cursurile în jurul orei 11. De la 11 si un sfert, al doilea schimb, iar de la 15, al treilea schimb. Termina la 19 si sunt cei mai dezavantajati. Au pauzele mai scurte, de doar 5 minute.

Şi profesorii sunt afectaţi de programul prea încărcat. Nu mai au timp să prea toate lecţiile. Primarul general al Capitalei spune că va cauta terenuri şi imobile pentru aceşti elevi. Cel mai probabil, vor face anexe pe lângă cele 11 unităţi de învăţământ care au în acest moment cursuri cu trei schimburi.

Lista completă a zilelor libere în anul 2019. Românii vor sta acasă, cumulat, 2 săptămâni... Cod portocaliu și cod galben de ninsori abundente și viscol! Anunțul de ultimă oră făcut de autorități...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x