Antena Căutare

Motivul pentru care elevii din clasele I-VIII din Capitală ar putea intra mai devreme în vacanţa de vară

Elevii din clasele I-VIII din Capitală ar putea intra mai devreme cu trei zile în vacanţa de vară, motivul fiind organizarea Campionatului European de Fotbal EURO 2020.

În felul acesta Comitetul de organizare al turneului final al Campionatului European de fotbal, dorește decongestionărea traficului rutier, în acea perioadă.

Primul meci găzduit de Bucureşti este programat duminică, 14 iunie, iar cursurile anului şcolar 2019-2020 se încheie vineri, 12 iunie. Comitetul de organizare şi-ar dori ca elevii din clasele I-VIII din Bucureşti să intre în vacanţă de miercuri, 10 iunie, astfel încât să fie eliminate din trafic autoturismele părinţilor care îşi duc copiii la şcoală, scrie Agerpres.

În prezent nu s-a făcut o propunere oficială din partea Comitetului de organizare către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, dar acest subiect a fost abordat în cadrul Comitetului interministerial pregătire şi organizare a turneului final al Campionatului European de fotbal la Bucureşti, a declarat managerul de comunicare al EURO 2020, Răzvan Mitroi, scrie sursa precizată.

Citește și: Structura anului școlar 2020-2021

De asemenea, Florin Şari, manager de proiect din partea Federaţiei Române de Fotbal din cadrul Comitetului de organizare a turneului final al EURO 2020, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că o scurtare a programului școlar ar fi utilă planului de mobilitate înaintea primului meci găzduit de Bucureşti.

România va organizara patru meciuri în cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din capitală.

EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe, printre care se află și Bucureștiul., conform aceleeași surse.




Cursurile au fost suspendate în toate şcolile din Tulcea şi parţial în alte 61 de unităţi de învăţământ din nouă judeţe... Alertă de coronavirus în România! O profesoară din Suceava, izolată la spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x