Antena Căutare

Elevii din Gorj, campioni la chiulit! In doar doua saptamani, cataloagele s-au umplut cu peste 38.000 de absente!

Elevii din Gorj se lauda cu performante scolare greu de egalat. Sunt campioni la chiulit! O dovedesc cataloagele pline ochi cu absente. Mai exact: 38.000, in doar doua saptamani. Iar profesorii spun ca nu au prea multe solutii. Invatamantul este obligatoriu, asa ca elevii nu pot fi exmatriculati.

Desi scoala a inceput de o luna jumate, se vede de la o posta ca elevii nu s-au imprietenit cu matematica, geografia sau chimia. Cei mai mari chiulangii, spun statisticile, sunt liceenii. Intr-un clasament care nu le face deloc onoare, conduc elevii de la profilurile tehnice. Iar profesorii se uita resemnati la bancile tot mai goale.

Pentru cele doua saptamani de activitate din luna septembrie, la nivelul judetului Gorj s-a inregistrat un numar de 38.172 de absente. Invatamantul este obligatoriu, iar cadrele didactice nu au voie sa-i exmatriculeze pe elevii care inregistreza un numar relativ mare sau foarte mare de absente.

Singura solutie la indemana este sa le scada nota la purtare si astfel elevii sa fie nevoiti sa repete anul. Dar, spun profesorii, si parintii trebuie sa se implice mai mult. Situatia este si mai grava, daca ne gandim ca la sfarsitul anului pe elevii de clasa a XII-a ii asteapta BAC-ul. Asa ca n-ar trebui sa ne mai mire alte rezultate dezastruoase...

Foto: Intact Images

In zonele rurale, farmaciile sunt o raritate! Bolnavii merg kilometri pentru a-si lua medicamente... Copii terorizati! O invatatoare din Bucuresti, inregistrata in timp ce ii injura si ii ameninta pe elevi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x