Antena Căutare

Ministerul Sanatatii: Elevii nu vor mai fi vaccinati in scoli, ci la medicul de familie

Parintii vor trebui sa-i duca pe cei mici, de acum inainte, la medicul de familie, pentru imunizarea obligatorie. Decizia, luata de Ministerul Sanatatii, a starnit deja controverse. Doctorii se asteapta ca numarul celor vaccinati sa scada, iar fara imunizare, in timp, copiii se pot imbolavi grav.

In ziua vaccinului, zeci de copii stau la coada pe holul scolii si isi ascund emotiile in spatele unui zambet curajos. E un moment pe care l-au trait generatii intregi. De acum, insa, imunizarea se va face numai la medicul de familie.

Parerile sunt impartite. Dar ministerul Sanatatii are un argument clar: doar 70% dintre elevi primeau vaccinul obligatoriu. Absentii nu puteau fi reprogramati.

"In momentul in care se facea imunizarea la scoala, ori nu era copilul sau putea sa plece ori sa refuze imunizarea. La medicul de familie acesta poate fi urmarit mai bine", a declarat un consilier al ministrului Sanatatii, Serban Paul.

Responsabiliatea se muta astfel de pe umerii asistentilor din scoli, pe cei ai medicilor de familie, incepand cu luna septembrie. Insa parintii sunt cei care decid pana la urma cand si daca isi duc copiii la doctor.

Medicii de familie se tem insa ca astfel va scadea si mai mult numarul celor vaccinati. Insa planul ministerului cuprinde si un sistem computerizat.

La scoala sau la medicul de familie, toti copiii de 7, 9 si 14 ani au nevoie sa fie vaccinati. In caz contrar, bolile copilariei ii vor ataca la maturitate, in forme mult mai grave.

Tulcea: Taranii sunt revoltati ca nu si-au primit graul... Protest: 300 de ortaci de la mina Crucea s-au blocat in subteran...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x