Antena Căutare

Elevii primesc bani! Trebuie să îndeplinești o singură condiție

Vestea momentului pentru numeroși elevi din România! Ministerul Educației Naționale (MEN) a anunțat în cursul zilei de miercuri faptul că urmează să ofere bani elevilor! Care este singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinești

Vestea momentului pentru numeroși elevi din România! Ministerul Educației Naționale (MEN) a anunțat în cursul zilei de miercuri faptul că urmează să ofere bani elevilor! Care este singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinești

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) va premia, joi, elevii medaliaţi la olimpiadele şi competiţiile internaţionale în anul şcolar 2017-2018, urmând a recompensa câştigătorii a 255 de distincţii. 61 dintre acestea sunt premii întâi sau medalii de aur. Suma totală care va fi acordată elevilor şi profesorilor care i-au pregătit, dar şi şcolilor din care aceştia provin depăşeşte 2,9 milioane de lei.

MEN va organiza, joi, festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul şcolar 2017-2018 la concursurile internaţionale pe discipline şcolare.

Elevii primesc bani! Trebuie să îndeplinești o singură condiție

Vor fi recompensaţi câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur şi premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint şi premii II, 65 de medalii de bronz şi premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, vor fi premiate cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

Premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele sau concursurile internaţionale au următoarele cuantumuri: 12.545 lei - premiul I absolut (obţinut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei - menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei - menţiune (sau diplome echivalente), potrivit news.ro.

Profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Fondul total de premiere alocat de MEN este de peste 2.900.000 lei.

„Am fost răpit și obligat să dau spargerea!” - Cum au reacționat polițiștii când au auzit povestea tânărului... S-au făcut modificări la Legea pensiilor! Doar acești români vor mai primi banii pe care contează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x