Antena Căutare

Elevii vor avea tablete gratis pentru școala online! Guvernul va aloca 100.000.000 de euro pentru a ajuta copiii

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o Ordonanță care prevede decontarea, prin Ministerul Fondurilor Europene, a achiziției unui număr de 500.000 de tablete pentru elevi, cumpărate de autoritățile locale sau de inspectoratele școlare.

Elevii vor avea tablete gratis pentru școala online! Guvernul va aloca 100.000.000 de euro pentru a ajuta copiii
Elevii vor avea tablete gratis pentru școala online! Guvernul va aloca 100.000.000 de euro pentru a ajuta copiii

În ședința de miercuri, Guvernul a adoptat mai multe ordonanțe referitoare la decontarea unor achiziții în vederea începerii noului an școlar. Una dintre acestea vizează plata a 500.000 de tablete, în valoare de 100 de milioane de euro, notează Mediafax.

O altă ordonanță adoptată prevede decontarea achizițiilor făcute de autoritățile locale pentru materiale de protecție sanitară necesare în școli, achiziții în valoare de 50 de milioane de euro.

De asemenea, Guvernul a aprobat decontarea containerelor sanitare cumpărate de autoritățile locale din localitățile în care nu există apă curentă și canalizare. Aceste achiziții ajung la valoarea de 25 de milioane de euro.

Video | O femeie din Buzău a încercat să îl omoare pe polițistul care a vrut să o tragă pe dreapta provocând un accident la limita tragediei. Ce s-a întâmplat cu omul legii

Toate decontările vor fi făcute prin Ministerul Fondurilor Europene.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevede deblocarea posturilor pentru personalul nedidactic din unitățile de învățământ, pentru medici și asistenți de medicină școlară și pentru asistenții comunitari.

O nouă explozie a cazurilor de coronavirus în România. Câte persoane au fost infectate cu COVID-19 și câte se află internate la ATI

„În același proiect am clarificat procedura prin care se pot suspenda cursurile școlare în situația de extindere epidemiologică în comunitate”, a mai spus Raluca Turcan.

O nouă schimbare pentru elevi. Programul ”cornul și laptele” ar putea fi desființat de la 15 septembrie. Medicii, semnal... ”Fiecare inspirație se simțea ca ultima!” Mărturisirile dramatice ale unei tinere s-a infectat cu COVID-19: ”A fost prim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x