Antena Căutare

Cutremur în educație! Vacanțe mai scurte și mai puține pentru elevi. Cum va arăta structura anului școlar

Elevii ar putea avea vacanțe mai scurte și mai puține, după ce ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că intenționează să schimbe din nou structura anului şcolar, începând din această toamnă.

Elevii ar putea avea vacanțe mai scurte și mai puține, după ce ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că intenționează să schimbe din nou structura anului şcolar, începând din această toamnă.

Pe pe actuala structură a anului şcolar, vacanţa de iarnă a început în 22 decembrie şi s-a încheiat în 13 ianuarie. Elevii se întorc astfel la şcoală pentru trei săptămâni, după care vine vacanţa intersemestrială, de o săptămână. Ministrul Educaţiei propune, însă, scurtarea vacanţei de iarnă cu o săptămână. Semestrul I s-ar încheia în decembrie odată cu începerea vacanţei de iarnă, iar acea vacanţă intersemestrială din februarie ar urma să dispară.

Copii s-ar întoarce în luna ianuarie la şcoală direct în semestrul 2. Aceștia ar avea vacanţa de primăvară de două săptămâni şi vacanţa de vară care începe în iunie.

Propunerea de modificare a structurii anului școlar se află în dezbatere public și se discută şi cu inspectorii şcolari. Ministrul Educației susţine că sunt şi părinţi care i-au spus că elevii au prea multe săptămâni de vacanţă.

Astfel, elevii var putea avea vacanțe mai puține și mai scurte, astfel: vacanţă de iarnă, de două săptămâni, în loc de 3 săptămâni; vacanța de primăvară, de două săptămâni, iar vacanța de vară de 3 luni, dar fără să mai existe vacanța intersemestrială de o săptămână.

Se schimbă tot! Ministrul Educației a făcut anunțul pe care trebuie să îl afle toți elevii! Ce se întâmplă cu Bacalaurea... Concursuri școlare 2018-2019. Calendar competiții școlare aprobat de MEN! Ce noutăți sunt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x