Elevii vor primi mai mulți bani! Nu, nu e vorba de alocații pe 2018

 

Elevii vor primi mai mulți bani! Nu, nu e vorba de alocații pentru 2018, ci despre faptul că Ministerul Educației Naționale vrea modificări importante în legătură cu olimpiadele și concursurile școlare.

Mai exact, a lansat în consultare publică, proiectul Metodologiei-cadru care reglementează organizarea și desfășurarea competițiilor școlare. Proiectul vizează, printre altele: dublarea alocației financiare pentru elevii și cadrele didactice participante la etapă națională a olimpiadelor școlare, evaluare a lucrărilor din etapă județeană în alt județ decât cel în care a susținut probă candidatul, dar și desfășurarea etapei naționale a olimpiadelor, de regulă, în universitățile de stat din România. 

Selecția membrilor comisiilor centrale ale olimpiadelor naționale se realizează, pe bază aplicațiilor candidaților în platformă brainmap.ro de către o comisie de selecție a MEN. 

 Sumele primite de elevii și profesorii participanți la fază națională  se dublează, 100 de lei pe zi, față de 50 de lei pe zi. 

Proiectul prevede că în vederea creșterii calității condițiilor de organizare și desfășurare a olimpiadelor naționale, se va dublă alocarea financiară pentru elevii și cadrele didactice participante la etapă națională a olimpiadelor școlare, de la 50 lei/persoană/zi la 100 lei/persoană/zi pentru serviciile de masă și cazare. 

 În premieră, este prevăzută plată cadrelor didactice implicate în organizarea etapelor județene și naționale. O ultima noutate prevazuta de proiect este ca etapele nationale sa se desfasoare in universitati.

sursa: portalinavatamant.ro
   facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe