Antena Căutare

Schimbare drastică pentru elevi. Ministrul Educației introduce o nouă materie în școli 

Anul școlar 2020-2021 va aduce o schimbare importantă pentru sute de mii de elevi, întrucât ministrul Educației, Monica Anisie și reprezentanți ai Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Federația Patronală de Petrol și Gaze au decis introducerea unei materii opționale. 

Schimbare drastică pentru elevi. Ministrul Educației introduce o nouă materie în școli 
Schimbare drastică pentru elevi. Ministrul Educației introduce o nouă materie în școli

Astfel, începând de anul viitor, elevii de gimnaziu, dar și cei de liceu, vor putea studia Educație Antreprenorială, o materie opțională.

”Comisia Europeană a subliniat ca e o mare nevoie ca în societatea românească de acum să fie integrată învăţarea în spirit antreprenorial, de aceea am luat această decizie, la propunerea CONAF şi FPPG, să introducem ca materie opţională, la gimnaziu şi la liceu, începând cu anul şcolar următor, dar acesta e un prim pas, pentru că noi dorim, de fapt, să construim pe termen lung, nu numai pe termen scurt sau mediu, ci să construim pe termen lung o strategie naţională pentru antreprenoriat (…) Îi invit şi pe alţi parteneri să ni se alăture, pentru că e important pentru România să dezvolte această strategie naţională, sa construiască prin copii, de fapt, nişte antreprenori de succes”, a declarat Anisie, după ce a semnat acordul de parteneriat intitulat “Pactul pentru educaţie antreprenorială”, marţi, la sediul ministerului Educaţiei, potrivit edupedu.ro.

De asemenea, ministrul Educației a declarat că noua disciplină nu va încărca programul copiilor, întrucât este opțională.

”Este nevoie ca toţi elevii noştri să fie ancoraţi în realitate, să cunoască ceea ce face sens vieţii pe care ei o trăiesc, prin urmare pot alege acest opţional pe care îl vom dezvolta. Nu e o materie în plus pentru elevi, e la opţiunea părintelui sau copilului, deci nu încărcăm programul, din contră, vom construi planuri cadru care să fie în acord cu noua lege, deci reducem numărul de ore pe care elevul trebuie să le petreacă la şcoală, dar oferim această posibilitate să nu mai fie copilul obligat să studieze anumite materii, ci să poată să aibă şi opţiuni”, a spus Anisie, conform sursei citate.

Guvernul vrea să crească vârsta de pensionare la 70 de ani, pentru mai multe categorii, nu doar medici și profesori... A fost arestat pentru că s-a îndrăgotit de un câine! Un bărbat din Iași riscă să stea după gratii din cauza unei idile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x