Căutare Live

Elicopterul SMURD care a revenit de urgenţă pe Aeroportul din Cluj-Napoca întrucât a avut probleme tehnice va rămâne acolo, o echipă tehnică de la Inspectoratul General de Aviaţie urmând să identifice cauzele

Elicopterul SMURD care a revenit de urgenţă pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca din cauza unor probleme tehnice va rămâne pe acest aeroport, iar o echipă tehnică a Inspectoratului General de Aviaţie urmează să se deplaseze acolo pentru a găsi cauza acestor probleme şi a face elicopterul operaţional într-un timp cât mai scurt.

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI a precizat că, duminică, echipajul elicopterul EC-135 nr. 343, aflat în serviciu la P.O.A. Jibou, a preluat de la Zalău un pacient de 74 de ani diagnosticat cu stop cardio-respirator resuscitat, infarct miocardic acut, şoc cardiogen.

Pacientul era intubat şi ventilat mecanic, beneficiind de suport inotrop pozitiv, fiind transportat de urgenţă, pe cale aeriană, către aeroportul din Cluj-Napoca. După predarea, la Cluj-Napoca, a pacientului către o ambulanţă SMURD, elicopterul a fost alimentat cu combustibil şi a decolat către P.O.A. Jibou.

"După aproximativ 15 minute de zbor către Jibou, comandantul echipajului a întâmpinat o problemă tehnică ce a presupus, conform procedurilor, oprirea controlată a unui motor. Facem precizarea că elicopterul este unul bi-motor. Comandantul de echipaj a luat decizia de a se întoarce pe aeroportul din Cluj-Napoca, a declarat conform procedurilor, stare de urgenţă, iar aeroportul i-a acordat permisiunea şi prioritatetea pentru aterizarea cu un sigur motor", arată IGAv.

Înainte de aterizarea pe aeroport, elicopterul a efectuat un zbor în proximitatea aeroportului, cu scopul de consuma combustibilul şi de a ateriza în condiţii de siguranţă.

"Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au dat dovadă de profesionalism, acţionând conform procedurilor în vigoare, elicopterul aterizând în siguranţă pe aeroportul din Cluj-Napoca la ora 15:22. În continuare, elicopterul va rămâne la aeroportul din Cluj-Napoca. De asemenea, o echipă tehnică din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie urmează să se deplaseze la Cluj-Napoca în vederea identificării cauzei şi pentru operaţionalizarea elicopterului într-un timp cât mai scurt", mai arată sursa citată.

La nivelul Inspectoratului General de Aviaţie se vor face verificări pentru identificarea cauzelor care au generat producerea acestui incident.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca şi a fi transferat la Institutul Inimii.

După predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat şi a întâmpinat probleme tehnice în zbor, astfel că piloţii au întreprins manevre specifice pentru a readuce în siguranţă aeronava pe aeroport.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Am rămas fără Autostrada Sibiu-Pitești din cauza unui...gândac! Nu, nu e glumă: „Sunt lucruri halucinante”...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri