Ema era actriță în Sibiu și a salvat cinci vieți, după ce o mașină a lovit-o în plin. Familia a decis să-i doneze organele

Au curs râuri de lacrimi în Sibiu, acolo unde Ema Vețean, actrița a Teatrului din Sibiu, s-a stins fulgerător la doar 38 de ani. Ema a fost lovită de o mașină, a intrat în comă și a murit la spital. Ema a salvat, însă, cinci vieți, căci familia a decis să doneze organele pentru ca ea să nu plece definitiv dintre ei. 

Ema Vețean era actriță la Teatrul din Sibiu

Cinci persoane vor supraviețui datorită acestui gest făcut de familia Emei.

Accidentul în care a fost rănită Ema Vețean a avut loc marți, 22 octombrie. Tânăra a trecut neregulamentar Drumul Național 1, la ieșire din Cristian, moment în care a fost lovită de o mașină care circula regulamentar, condusă de un bărbat de 65 de ani, notează presa locală din Sibiu. Încă de atunci starea femeii a fost gravă, ea aflându-se în comă profundă. Polițiștii au reușit să îi afle identitatea abia a doua zi. Era născută în Petroșani și avea domiciliul în Deva.

Starea de sănătate a Emei nu s-a îmbunătățit, în ciuda eforturilor medicilor. În dimineața zilei de luni, la ora 1, medicii au declarat moartea cerebrală. Pentru că familia tinerei a acceptat, medicii au început prelevarea de organe. Astfel, Ema va salva doi pacienți care au nevoie de un rinichi, doi care au nevoie de plămân și unul are are nevoie de un cord nou. De asemenea, corneea va ajuta pe alți doi pacienți să își recapete vederea.

Ema Vețean a fost actriță a Teatrului ”Radu Stanca” și licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Ultimele știri