Antena Căutare

Milioane de copii din România sunt în pericol în timpul școlii. Există emanații puternice de radon, care pot cauza cancer!

Copiii sunt în pericol la școală în fiecare zi! Însă abia acum a fost transpusă în România o directiva europeană, prin Hotărârea de Guvern 526/2018

Copiii sunt în pericol la școală în fiecare zi! Însă abia acum a fost transpusă în România o directiva europeană, prin Hotărârea de Guvern 526/2018. Este vorba despre planul național de acțiune la radon, românii fiind cei mai expuși cetățeni din UE la acest gaz radioactiv, fiind a doua cauza de cancer pulmonar după fumat. Copiii sunt cei mai afectați de concentrațiile prea mari de radon, organismul lor fiind în dezvoltare.

Radonul există în materialele de construcții, cel mai des găsindu-se în bolțari, făcuți cu agregate din cenușă de termocentrale, bolovăni din exploatările miniere. Sunt anumite zone în care concentrația de radon e mai mare; anumite materiale au mai mult radon, altele mai puțin. Prin urmare, pentru autorizația în construcții, se va avea în vedere și concentrația de radon, arhitectul urmând să realizeze proiectul în funcție de această concentrație, se vor face măsurători, se va analiză realizarea ventilației într-un mod optim pentru a diminua gazul radioactiv.

Toate clădirile, publice, inclusiv școlile, vor trebui să corespundă acestor norme, inclusiv cele deja construite. Fundațiile trebuie să fie izolate, să nu se locuiască la subsol, la demisol. Dacă radiația e din materiale de construcții, proiectarea trebuie să aibă în vedere o ventilație eficientă.

Vestea mult așteptată! Directorul Metrorex spune că "în 2019, sută la sută, vom avea metrou în Drumul Taberei"... România s-a cutremurat din nou! E al șaptesprezecelea seism din această lună!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x