Antena Căutare

Emil Boc a survolat o parte din zonele inzapezite: "Am fost sa adunam date despre tronsoanele inzapezite pentru a evita blocaje"

Emil Boc a plecat din Bucuresti cu un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor, pentru a survola o parte din zonele afectate de ninsorile din ultimele zile. Alaturi de Boc a mers si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Premierul a survolat, atat centura Capitalei, cat si autostrazile A1 Bucuresti-Pitesti si A2 Bucuresti-Lehliu, dar si tronsonul Bucuresti Giurgiu.

"Am survolat portiuni din de autostrada din A1 Bucuresti-Pitesti si A2 Bucuresti-Lehliu, centura capitalei tronsonul Bucuresti-Giurgiu. Zapada este buna pentru agricultura insa pune problema mari in trafic. Viscolul s-a mai domolit, astfel incat utilajele de deszapezire isi pot face treaba asa cum trebuie. Reintram in normal. Aceasta survolare a avut obiectivul de a aduna date despre tronsoanele blocate si de a evita alte blocaje pentru ca oamenii sa nu mai stea in frig", a spus Emil Boc la aterizare.

"Au fost disciplinati toti conducatorii de tir si sunt aliniati pe una dintre benzi si nu ocupa soseaua. Toata lumea a inteles ca, atunci cand o autoritate spune ca o portiune de drum trebuie inchisa, aceasta decizie trebuie respectata. (...) Am apelat la colegii din MAI, astfel incat masurile sa fie mai ferme atunci cand soferii ignora sau neglijeaza mesajele", a spus si Anca Boagiu.

Judetele Constanta si Tulcea sunt sub atentionare cod galben de viscol pana sambata la ora 10.00, meteorologii anuntand ca in aceste zone vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 60 de kilometri pe ora, troienind zapada.

Meteorologii au anuntat vreme extrem de rece, in urmatoarele zile, in toata tara. Conform prognozei celor de la ANM, temperatura minima se va situa in jurul valorii de -25 de grade Celsius.

ANOFM: Peste 8.300 de noi locuri de munca sunt disponibile in tara... Ritli Ladislau: Posturile din Sanatate ar putea fi deblocate daca va fi aprobat un proiect de Ordonanta de Urgenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x