Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Epidemia de coronavirus, reguli noi pentru gravidele din România! Ce se întâmplă cu femeile însărcinate

Specialiştii de la Maternitatea Giuleşti au luat măsuri extraordinare din cauza epidemiei de coronavirus. Pe lângă acestea, unitatea medicală oferă şi cursuri online gratuite de puericultură. Ce trebuie să știe femeile care trebuie să nască în perioada următoare?

Gravidele din România au fost asigurate că nașterile vor avea loc fără probleme, chiar dacă România se confruntă cu epidemia de coronavirus.

CE TREBUIE SĂ ȘTIE GRAVIDELE DIN ROMÂNIA

Dr. Andreea Enache, medic primar în obstretică și ginecologie, a oferit mai multe informații importante pentru femeile însărcinate din țara noastră, care doresc să afle care este situația la maternitatea Giulești:

„Funcționăm normal în sensul restricțiilor impuse prin ordinele date de Ministerul Sănătății, în sensul că s-au amânat intervențiile care nu sunt considerate urgente, la fel și consultațiile sau investigațiile care nu sunt urgențe”

Gravidele care au programări au fost asigurate că nu au motive de îngrijorare.

„Trebuie să ne supunem restricțiile la care se supune toată lumea. Desigur, asta nu înseamnă că gravida trebuie lăsată neurmărită. Algoritmul de urmărire al sarcinii rămâne același, dar cu limitarea numărului de vizite. Practic, folosim tot ce înseamnă mijloace de comunicare, precum telefonul, internetul, rețelele de socializare sau emailul, totul pentru a reduce la minimum consultațiile. Gravidele care nu se simt binie în această perioadă trebuie să vină la spital pentru situațiile de urgență”

În plus, femeile însărcinate sunt sfătuite să se protejeze cât mai mult în această perioadă, în care epidemia de coronavirus se extinde în România.

Urmărește materialul video de mai sus din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani ca să afli mai multe detalii despre acest subiect.

Recomandari