Antena Căutare

Epidemie de hepatita A în Bihor! Sunt sute de persoane INFECTATE. Autorităţile au încercat să ţină totul SECRET

Alertă medicală în judeţul Bihor! 200 de persoane au fost spitalizate şi diagnostiacte cu virusul hepatic A. Printre cei infectaţi este şi viceprimarul unui oraş.

Alertă medicală în judeţul Bihor! 200 de persoane au fost spitalizate şi diagnostiacte cu virusul hepatic A. Printre cei infectaţi este şi viceprimarul unui oraş.

Primele cazuri de infecţie cu hepatită A au fost semnalate în luna ianuarie, în comunitatea de romi situată între oraşul Aleşd şi satul Ortiteag.

Deşi boala este foarte contagioasă, epidemia a fost ţinută secret. Informaţia a fost furnizată presei de un cetăţean revoltat de nepăsarea autorităţilor care pun în pericol nu doar sănătatea localnicilor, ci şi a persoanelor aflate în tranzit în zonă.

Viceprimarul orașului Aleşd, Kajántó Pál, a fost și el diagnosticat cu virusul hepatic A, după ce a intrat în contact cu persoane bolnave.

„Viceprimarul se pare că a dat mâna cu cine nu trebuia. Vin zilnic la Primărie locuitori din cartierul de romi Obor, dumnealui răspunde de această zonă, şi probabil aşa s-a îmbolnăvit. Sper că nu a transmis boala mai departe”, a declarat primarul din Aleşd, Ioan Todoca

În momentul de față, nu se cunoaşte care este sursa infecțiilor, însă specialiştii susțin că hepatita se transmite din cauza nerespectării regulilor de igienă şi a condițiilor de locuit precare.

București - 559 de ani de atestare istorică! La mulți ani!... Video șocant Impact frontal cu un camion, la 160 km/h, în Olt. Cel puțin un mort...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x