Antena Căutare

Epidemie de rubeola la Targu Jiu. Peste 100 de cazuri inregistrate numai in ultimele saptamani

Epidemie de rubeola in aproape toate scolile si liceele din judetul Targu Jiu. Peste 100 de cazuri s-au inregistrat numai in ultimele saptamani, iar numarul bolnavilor creste simtitor. Cei mai afectati sunt adolescentii asa ca absentele sunt la ordinea zilei in licee. Mai grav este ca nu exista niciun tratament care sa previna imbolnavirea.

Nici in Bistrita-Nasaud situatia nu este tocmai buna. Aproape 150 de elevi de liceu din judet s-au imbolnavit din decembrie 2011 pana la inceputul lunii februarie de rubeola.

Medicii de la Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud spun ca in judet este o epidemie de rubeola, dar aceasta nu ar trebui sa ne ingrijoreze deoarece raportat la alti ani numarul imbolnavirilor este destul de mic.

„In 2004 a inceput vaccinarea si imunizarea copiilor impotriva rubeolei, iar cei care s-au imbolnavit acum sunt din generatiile care nu au prins vaccinarea. Nu putem vorbi totusi de o problema foarte grava deoarece in alti ani aveam mult mai multe cazuri. Din decembrie si pana astazi au fost 148 de cazuri de rubeola inregistrate la elevii", a explicat medicul Doina Petri, directorul adjunct al DSP BN, conform Adevarul.

Rubeola este o boala contagioasa care se transmite pe cale respiratorie. Primele simptome sunt febra si fenomenele respiratorii usoare, urmata de o eruptie care se extinde de la fata spre membre. Semnul caracteristic al bolii, care apare primul si dispare ultimul, sunt adenopatiile, umflarea ganglionilor in regiunea cervicala.


VIDEO! Imagini spectaculoase cu Dunarea inghetata. 149 de nave sunt blocate... Candidatul pentru ministrul Comunicatiilor: ACTA are o ambiguitate ce permite suspiciuni privind eventuale abuzuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x