Antena Căutare

Epidemie de rujeolă în România. Câte decese s-au înregistrat până acum?

Epidemie de rujeolă în România. Câte decese s-au înregistrat până acum? Află din articolul a1.ro, câte decese s-au înregistrat datorită epidemiei de rujeolă, câte cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână

Epidemie de rujeolă în România. Câte decese s-au înregistrat până acum?
Rujeola | medicalnewstoday.com

Rujeola este o boală infecțioasă care poate duce adesea la complicații. Medicii spun că din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi, această boală infecțioasă este mortală.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a declarat că în opt județe din țară au fost confirmate 30 de cazuri de rujeolă în perioada 28 ianuarie - 1 februarie. Conform datelor primite de la INSP, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în țara noastră este de 15.733 din care 60 de decese.

În perioada 21.01.2018 – 25.01.2019 au fost raportate încă 32 de cazuri nou-confirmate în 8 județe și în municipiul București.

În ultima săptămână, aceste cazuri au fost înregistrate în Bihor - 9, Mehedinţi - 6, Buzău - 5, Maramureş - 3, Bucureşti şi Timiş - câte două cazuri, Argeş, Ilfov şi Teleorman - câte un caz. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinaţi.

Sursă foto: medicalnewstoday.com

Sursă de informare: agerpres.ro

Pericol uriaș pentru șoferi! Ce se întâmplă pe drumuri în perioada următoare... ANAF schimbă regulile! Modificare importantă pentru mii de români...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x