Live acumFilm: Craiasa zapezii - Foc si gheata
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Eșec la Cluj, la show-ul la Kings on Ice. Plușenko a căzut pe gheaţă: "Din patinoar a țâșnit apă. Erau bălți și tuburi lipite. N-am văzut așa ceva în viața mea"

„Am patinat în mai mult de 3.000 de spectacole de-a lungul vieţii, dar nu am avut niciodată astfel de probleme", astfel și-a început multiplul campion mondial la patinaj, Evgeni Plușenko, mesajul de revoltă împotriva a ceea ce s-a petrecut weekendul trecut la Cluj. După ce spectacolul a fost amântat pentru că apă nu se făcuse gheață, a doua zi, sportivul a căzut pe patinoarul improvizat din care, la un moment dat, a țâșnit apă, chiar în mijlocul show-ului.

Spectacol Kings on Ice, la Cluj

Adevărul

Spectacolul „Kings on Ice”, un show de renume mondial, susținut în zeci de țări, a avut loc în weekend la Cluj, însă organizarea a fost dezastruoasă, spectatorii revoltați, iar artiștii umiliți.

Plușenko: "Nu am văzut niciodată aşa ceva. Gheață nu era înghețată, erau bălți și tuburi lipite"

Descrierea celui mai cunoscut patinator din lume, postată ulterior pe pagina sa de Facebook, pune țara noastră într-o lumină extrem de proastă. Plușenko a povestit cum a fost pus în situația de a patina pe un patinoar plin de bălți, improvizat cu tuburi lipite, iar punctul culminant a fost dat de o țeavă care s-a spart, atinsă de patina artistului.

Am patinat mai mult de 3.000 de spectacole de-a lungul vieţii mele, dar nu am avut niciodată astfel de probleme cu gheaţa” „Astăzi a fost cel mai uimitor spectacol din viaţa mea. Spectacolul trebuia să aibă loc ieri (sâmbătă-nr), la 19-00, dar la 18-00, gheaţa nu era nici măcar îngheţată: bălţi, tuburi lipite, ar fi imposibil să sari, să patinezi. Nu am văzut niciodată aşa ceva. Împreună cu organizatorii, echipa noastră şi-a asumat riscul şi a amânat spectacolul pentru această dimineaţă (duminică-nr) la 9.30, pentru că seara avem deja spectacol la Budapesta. Sincer, nu mă aşteptam să văd sala plină la un eveniment organizat atât de devreme. Am patinat mai mult de 3.000 de spectacole de-a lungul vieţii mele, dar nu am avut niciodată astfel de probleme cu gheaţa (problemă care nu a fost rezolvată până la urmă) şi nu am patinat niciodată pentru public atât de devreme dimineaţa! Gheaţa ne-a dezamăgit oricum, pe lângă gaura din mijlocul gheţii, pe care toată lumea o înconjura cu grijă, până la sfârşitul spectacolului, gheaţa a început să se topească şi să se crape, dar tot am riscat un salt cu Sanya (fiul de 6 ani al campionului-nr) în final. El a sărit şi a căzut, am sărit şi eu, am lovit o conductă de apă cu o patină şi s-a întâmplat Fântâna din Trevi (a izbucnit apa din ţeavă-nr). Aţi văzut vreodată aşa ceva? Eu, cu siguranţă, nu am văzut! Am avut astfel de spectacol de neuitat. Nu-mi pot imagina ce vor face organizatorii cu compania care trebuia să asigure gheaţa, dar ieri spectatorii au vrut să ne „sfâşie” din cauza amânării spectacolului, iar astăzi, la final am fost ovaţionaţi în picioare! În Europa, oamenilor încă le place patinajul ceea ce este foarte fain! Mulţumesc Cluj-Napoca, multă dragoste.

Organizatorii spun că vinovată de starea patinoarului este compania care trebuia să asigure gheaţa

Prima problemă a fost amânarea show-ului, pentru care spectatorii s-au arătat revoltați. Oamenii au stat minute bune în frig să intre la spectacol, însă au fost anunțați că se amână. Motivul a fost unul incredibil: apa de pe patinoar nu înghețase, motiv pentru care nu se putea efectiv patina. A doua zi, dis-de-dimineață, gheața exista doar parțial, însă show-ul a avut totuși loc.

„Din cauza întârzierii realizării patinoarului, de către firma de producţie din Ungaria, am fost nevoiţi să amânăm spectacolul KINGS on ICE Cluj-Napoca, în data de 8 decembrie, la ora 9:30. Show-ul în premieră mondială nu va suferi nicio modificare( durata programului se datorează excluderii pauzelor dintre momentele artistice). Accesul se va putea face începând cu ora 8:00. Ne cerem scuze pentru disconfortul cauzat!”, anunțau organizatorii.

Mulţi dintre spectatorii care au fost la eveniment vor să le fie returnaţi banii pentru bilete sau o parte din sumă. Organizatorii au anunțat că vei care nu au venit la show vor primi banii înapoi.

"Kings on ice", un show fenomen la nivel mondial

Celebrul patinator Evgeni Plușenko a venit, în premieră mondială, în România, la Kings On Ice, alături de fiul său, Alexander, în vârstă de 6 ani, cu cel mai impresionat show de patinaj artistic din lume.

Alexander Plușenko, are doar 6 ani și este un adevărat magician pe gheață, asemenea tatălui său! Tatăl său, Evgeni Plușenko, este cel mai cunoscut patinator la momentul actual, multiplu campion Mondial. Are la active cincizeci de premii printre care: trei Medalii olimpice de aur (2002, 2006, 2010), fiind de patru ori câștigător al Competiției Grand Prix, de cinci ori campion european, de șapte ori câștigătorul Campionatului Național de Patinaj din Rusia și primul patinator care a efectuat săritura cu cvadruplu toe loop – triplu toe loop – dublu loop.

Recomandari