Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Este oficial, alocațiile copiilor cresc! Cu cât se măresc și când se întâmplă acest lucru

O veste bună şi una proastă pentru părinţi. Klaus Iohannis a semnat dublarea alocaţiilor pentru copii, dar Guvernul anunţă că nu are fonduri pentru mărirea lor de luna viitoare.

Alocații copii 2020

Alocaţiile ar putea fi mărite abia în vară. Şi vă explic acum şi de ce. Decretul de dublare a alocaţiilor aprobat astăzi de preşedintele Klaus Iohannis va fi completat de o OUG care va amâna legea până la prima rectificare bugetară, respectiv luna iulie.

Executivul a motivat această decizie de amânare referindu-se la lipsa fondurilor necesare pentru a acoperi majorările alocaţiilor. Iar această temă a fost subiect de discuţie între cele două partide care au guvernat în ultimii ani, PSD şi PNL. Fiecare propunea majorarea alocaţiilor dar se contraziceau atunci când venea vorba de acoperirea acestor majorări din bugetul de stat. Ultima dată când au fost majorate a fost în aprilie, anul trecut, la propunerea PNL.

Cu cât se măresc alocațiile

Iată, aşadar cum arată cifrele acum: copiii sub 2 ani si cei cu dizabilităţi sub 3 ani vor putea primi 600 lei. Cei cu vârste între 2 şi 18 ani vor avea o alocaţie de 300 lei iar cei cu dizabilităţi între 3 şi 18 ani vor primi 600 lei. De când, rămâne de văzut. Cert este că impactul bugetar al acestei decizii este de 6 miliarde de lei.